1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Öljyvyodon alkuperä edelleen epäselvä Rovaniemellä

Rovaniemen Suosiolan alueella havaittiin torstaina aamupäivällä öljyvuoto. Pelastuslaitoksen mukaan vähäinen määrä ilmeisesti polttoöljyä on valunut ojaan. Vuodon alkuperää selvitetään edelleen.

Kotimaan uutiset

Rovaniemellä aamupäivällä havaitun öljyvyodon alkuperää ei vieläkään tiedetä. Pelastusviranomaisten mukaan Veitikanojaan Rovaniemen Suosiolan alueella on valunut vähäinen määrä ilmeisesti polttoöljyä. Pelastusviranomaiset ovat puomittaneet ojan, jottei öljy leviäisi Kemijokeen. Öljyä on myös imeytetty niin sanotuilla öljynimetysmakkaroilla.

Tällä hetkellä Napapiirin Vesi selvittää kaupungin ympäristöviranomaisten kanssa mikä on öljyvuodon alkuperä. Toistaiseksi on epäselvää tihkuuko öljyä jostakin lisää.

Ilmoitus hajuhaitasta aamupäivällä

Napapiirin Vesi sai torstaina aamupäivällä ilmoituksen polttoöljyn hajuhaitasta Rovaniemen Hallitieltä. Napapiirin Veden verkostopäällikkö Anne Kontsas kertoo, että hajuhaittailmoitus kielii yleensä siitä, että öljyä olisi päässyt tihkumaan hulevesiviemäriverkoston läpi. Näin olikin käynyt.

Hallitien hulevesiviemäriverkoston purkupää on Veitikanojalla. Ojaan on ilmeisesti tihkunut polttoöljyä, mutta tarkkaa määrää ei toistaiseksi osata arvioida. Öljyvuodon alkuperästä ei vielä ole tietoa. Kontsas kertoo, että öljy voisi olla peräisin jostakin alueen kiinteistöstä. Kaikki on kuitenkin vielä auki.

Paikalla on edelleen Napapiirin Veden huuhteluauto, joka selvittää vuodon alkuperää ja sen laajuutta.

Öljyvuodosta ei pitäisi aiheutua uhkaa vesistölle, sillä pelastusviranomaiset ovat asentaneet öljyntorjuntapuomit ja imeytysjärjestelmän paikalle.

Lue seuraavaksi