Paavi järjesti salatapaamisen kodittomien kanssa Sikstuksen kappelissa

Paavi Franciscus tapasi 150 koditonta Vatikaanissa suljettujen ovien takana. Tapaaminen tuli kodittomille roomalaisille yllätyksenä. Paavi on tunnettu tempauksistaan, joiden kautta hän huomioi yhteiskunnan marginaalissa eläviä ihmisiä.

Ulkomaat
Paavi Franciscus on nostanut oikean peukalonsa pystyyn.
Paavi Franciscus.EPA

Michelangelon tunnetuimpiin töihin kuuluvat freskot Sikstuksen kappelin katossa saivat torstaina katselijoikseen turisteista poikkeavan ryhmän. Paikan päälle oli kutsuttu 150 koditonta roomalaista. Vatikaanin museo puutarhoineen suljettiin vierailun ajaksi muulta yleisöltä.

Ryhmä kodittomia ei kuitenkaan tiennyt paavi Franciscuksen aikeista liittyä heidän seuraansa torstaisen vierailun aikana. Näin kuitenkin kävi, ja paavi liittyi ryhmän seuraan asiasta ennalta tiedottamatta.

Paavin toiveesta vierailun aikana ei otettu kuvia. Uutistoimisto AFP:n mukaan paavi oli toivottanut kodittomat ihmiset tervetulleeksi Sikstuksen kappeliin, kertoen sen olevan kaikkien koti ja sen ovien olevan aina avoimet kaikille.

Paavi Franciscus tunnetaan huomaavaisuudestaan yhteiskunnan marginaaliryhmiä kohtaan. Viime helmikuussa Pietarin aukion läheisyydessä kuollut koditon mies haudattiin paavin toiveesta Vatikaanissa sijaitsevalle erityiselle hautausmaalle, joka on normaalisti varattu saksalaisten pappien hautaamista varten.

Paavi Franciscus määräsi myös viime joulukuussa, että hänen 78. syntymäpäivänsä kunniaksi Rooman kodittomille jaetaan makuupusseja. Paavi muistetaan myös siitä, kun hän pesi roomalaisvankilassa 12 vangin jalat muistona Jeesuksen opetuslapsille tekemästä jalkojenpesusta.

Paavi onkin sanonut haluavansa "köyhän kirkon köyhiä ihmisiä varten".

Lähteet: AFP