Vapaavuori: Hyvinvointia Turun seudulle vuosiksi eteenpäin

Vapaavuori on erityisen tyytyväinen siihen, että maailman suurin risteilijäyhtiö Carnival palaa pitkän tauon jälkeen Suomeen.

talous
Jan Vapaavuori.
Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori.Jussi Nukari / Lehtikuva

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) on erittäin tyytyväinen Turun telakan saamaan risteilijätilaukseen. Carnival Corporation kertoi torstaina, että se on tehnyt yhteistyösopimuksen yhteensä neljän risteilijän rakentamisesta Meyer Werftin kanssa vuosina 2019–2022. Kaksi aluksista on määrä rakentaa Turun telakalla.

– Kyllä tällä on erittäin suuri merkitys, kyse on isosta kaupasta. Se työllistää paljon, se tuo paljon hyvinvointia Turun seudulle. Toisaalta se ajoittuu vuosille 2019 ja siitä eteenpäin, eli se tuo työpaikkoja vielä vuosiksi eteenpäin, Vapaavuori kommentoi Ylelle perjantaina.

Vapaavuori on erityisen tyytyväinen siihen, että maailman suurin risteilijävarustamo Carnival on pitkän tauon jälkeen palaamassa taas Suomeen.

Valtio ei ole ollut mukana neuvottelemassa, eli sopimuksen synnystä Vapaavuorella ei ole tarkempaa tietoa.

– Kyse on Carnival-risteilijävarustamon päätöksestä lähteä rakentamaan isoa määrää uuden tyyppisiä laivoja ja silloin he ovat hakeneet niitä telakoita maailmalta, joihin he luottavat.

Tilaus on Vapaavuoren mukaan osoitus Turun telakan kilpailukyvystä. Se myös luo vahvaa uskoa suomalaisen telakkateollisuuden tulevaisuuteen.

– Juuri tämän tyyppisiä tilauksia telakat tarvitsevat, jotta ne voivat uskottavasti ja vahvasti katsoa tulevaisuuteen, Vapaavuori sanoi.