Downton Abbey loppuu – mutta faneilla on vielä toivoa

Suursuosion saavuttanut historiallinen draamasarja Downton Abbey päättyy seuraavaan kauteen. Yli 200 maassa esitetty sarja on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä tv-draamasarjoista.

viihde
Downtown Abbey.
Yle Kuvapalvelu / ITV.

Yle TV1:n esittämä kartanon aatelissukua ja palveluväkeä seurannut brittisarja Downton Abbey päättyy kuudenteen kauteen. Brittisarjan tuotantoyhtiö vahvisti pitkään velloneet huhut sarjan loppumisesta.

Vuonna 2010 käynnistynyt Downton Abbey on yksi menestyneimpiä draamasarjoja tv-historiassa. Sarja on noussut kansainväliseksi katsojien ja kriitikoiden suosikiksi. Yli 200 maassa esitetty ja 120 miljoonan katsojan seuraama draama on kerännyt myös lukuisia Emmy-, Bafta- ja Golden Globe -palkintoja.

Sarja sijoittuu fiktiiviseen Downton Abbey -maalaiskartanoon Pohjois-Yorkshiressa. Vuodesta 1912 liikkeelle lähteneessä sarjassa on seurattu niin Titanicin uppoamisen kuin ensimmäisen maailmansodan vaikutuksia ja aatelisaseman muuttumista.

Luonnollinen päätös

Sarjan päättymistä on aprikoitu mediassa jo pitkään, torstaina sarjan takana oleva ITV-televisioyhtiö tiedotti lopetuspäätöksestä.

– On vaikea selittää tarkalleen, miksi sarja on tavoittanut niin monia ihmisiä ympäri maailmaa eri kansallisuuksista ja ikäryhmistä, sanoo sarjan luoja Julian Fellowes tiedotteessa.

Downton Abbeyn menestys tuli tekijöille yllätyksenä, mutta nyt he kokevat sarja lopettamisen olevan luonnollista kun draamalla on vielä siitä suuresti nauttiva yleisö

Britanniassa viimeinen jakso nähdään joulupäivänä. Yle TV1 on esittänyt sarjaa aina tuoreeltaan. Muistin virkistämiseksi toiseksi viimeinen kausi nähdään uusintana Yle TV1:llä 31.7 alkaen.

Kokonaan jäähyväisiä Downton Abbeyn väelle ei välttämättä jätetä. Sarjan tekijät ovat kertoneet olevansa kiinnostuneita kartanon elämästä kertovan elokuvan tekemisestä.