Turun telakan pääluottamusmies toppuuttelee laivaintoa

Meyer Turun pääluottamusmies Jari Aalto muistuttaa, että suomalaistelakan omistaja solmi vasta yhteistyösopimuksen.

talous
Pääluottamusmies Jari Aalto.
Pääluottamusmies Jari Aalto.Petra Ristola / Yle

Torstai-iltainen uutinen kahden uuden risteilijän mahdollisesta rakentamisesta Meyer Turun telakalla on saanut telakan väen toiveikkaaksi. Pääluottamusmies Jari Aalto haluaa kuitenkin laittaa jäitä hattuihin.

– Minunkin aikana on tilattu rakentamattomia laivoja riittämiin, kyllä täällä ollaan nyt jalat maassa. Kaikki toivovat, että tilaus tulee ja saadaan taas uusi varustamo asiakkaaksi. Mielenkiinnolla odotamme, miten asia etenee.

Aalto korostaa, että kyseessä ei vielä ole tilaus, vaan yhteistyösopimus. Aalto luonnollisesti toivoo, että yhteistyö muuttuu kahden laivan sopimukseksi.

– Kun kuulimme tästä eilen, ei työnantajani osannut sanoa aikataulusta enempää. Siitä voisi tulkita, että homma on aika alussa. Meillä ei ole tietoa sen enempää laivan koosta, hinnasta tai sopimuksen allekirjoituspäivästä.

Aalto jatkaa samaan hengenvetoon, että tunnelmat ovat silti korkealla.

– Nousussa ollaan. Tässä oltiin pohjalla, ja nyt on tilauksia tai yhteistyösopimuksia tullut. Kyllä täällä on ihan mukavat fiilikset. Eihän iso yhtiö Carnival tuulesta tempaa tällaista uutista, ei tämä ihan huhua ole. Toivottavasti tämä muuttuu pian laivasopimukseksi.

Telakalla riittää töitä jo nyt

Mein Schiff 4 -alus on Turun Pernon telakalla juuri nyt varusteluvaiheessa, se valmistuu toukokuun alussa. Mein Schiff 5 on tällä hetkellä terästuotannossa, ja syksyllä alkaa Tallinkin laivan tekeminen.

Ilmassa leijuu tällä hetkellä vain pieniä mustia pilviä.

– Pieni työllisyyskuoppa tässä näyttäisi kesällä olevan terästuotannon alkupäässä. Teemme kaikkemme, että lomautuksilta vältyttäisiin. Kyseessä ei ole mikään iso kuoppa. Se on noin sata miestä ja alle kymmenen viikkoa. Uskon, että se pystytään hoitamaan täällä portin sisäpuolella, Aalto toteaa.