Aavasaksalle halutaan ihastelijoita Keski-Euroopasta asti

Ylitorniolla halutaan profiloitua yhdeksi varteenotettavaksi lappilaiseksi matkailukohteeksi. Esimerkiksi Aavasaksan hulppeat maisemat halutaan ihmisten tietoisuuteen Keski-Eurooppaa myöten.

Kotimaa
Tornionjoki Aavasaksan näkötornista nähtynä
Tornionjoki virtaa Ylitorniolla.Sauli Antikainen / Yle

Ylitornion kunta ja yrittäjät haluavat nostaa alueen profiilia lappilaisena matkailukohteena. Yli puolensataa yrittäjää on mukana matkailuhankkeessa, jossa Aavasaksan Lapille on luotu uusi ilme ja markkinointikanava internetiin (siirryt toiseen palveluun).

– Osoite on aavasaksa.fi ja sivusto löytyy neljällä kielellä. Täytyy antaa kiitosta alueen yrittäjille. He ovat lähteneet hankkeeseen hyvin mukaan, antaneet aikaansa ja olleet kärsivällisiä. Lisäksi vielä eurot on pantu peliin, yritysneuvoja Toni Kraatari iloitsee.

Yksittäiset kohteet esiin

Ylitornion omat vahvuudet nostetaan markkinoinnissa aiempaa selkeämmin esille.

– Tämä on erinomainen luontomatkailukohde. Totta kai kalastus kesällä, miksei talvikalastuskin, on aivan yliveto verrattuna mihin tahansa maailmaan, Kraatari hehkuttaa.

– Sitten tietenkin metsästysmatkailu on sellainen, mikä tällä alueella on nostanut päätään, Kraatari lisää.

Maisema Aavasaksalta, Ylitorniolta.
Aavasaksa.Risto Koskinen / Yle

Kraatarin mukaan myös yksittäiset matkailukohteet halutaan tuoda kunnassa esiin. Hänen mukaansa kaikki kohteet pyritään esittelemään tasavertaisina.

– Mutta tietysti siellä on helmiä, jotka ihmisiä kiinnostavat ja joita he haluavat käydä katsomassa. Muun muassa Aavasaksan huikeat näkymät ja siellä tarjottavat palvelut ovat aivan maailmanluokkaa, Kraatari kehuu.

Kasvu Euroopasta

Kraatari kertoo, että kotimaan matkailijat ovat tällä hetkellä tärkein matkailijaryhmä. Heidän yöpymisensä ovat noin 70 prosenttia koko matkailijamäärästä.

– Matkailun kasvussa me olemme tähdänneet Keski-Eurooppaan. Lähdemme toukokuussa käymään Amsterdamissa järjestettävässä workshop-tilaisuudessa, johon tulee hollantilaisia ja belgialaisia matkanjärjestäjiä.