Poliisi paljasti: Huumekauppa käy pimeässä Tor-verkossa

Tällä viikolla Hämeen poliisikoirat ovat tehneet etsintöjä Postin tiloissa. Useita huumausaineita sisältäviä kirjeitä on takavarikoitu.

Kotimaa
Kannabissätkää kääritään.
Yle

Hämeen poliisilaitos on pystynyt paljastanut anonyymiverkossa tehtyjä huumausainekauppoja. Osa paljastetuista jutuista on siirtynyt jo syyteharkintaan.

Ensimmäinen juttusarja paljastui viime syksynä Hämeen ja Oulu poliisilaitosten yhteisyön avulla. Noin kymmenen Hämeessä asuvaa ihmistä oli ostanut huumeita oululaisilta myyjiltä salatun Tor-verkon kautta.

Hämeessä tehtiin viime marraskuussa kotietsintöjä, jossa paljastui, että yksi ostajista toimi myös itse LSD:n myyjänä Tor-verkossa. Miehen asunnossa kasvoi myös muutama kannabiskasvi.

Hollolalaismiestä epäillään ostotapahtumien osalta kahdesta huumausaineen käyttörikoksesta Oulussa ja kahdesta huumausainerikoksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta Hollolassa.

Tammikuussa poliisi paljasti Lahdessa Tor-verkossa sovitun huumausainekaupan. Kaupan osapuolet tapasivat henkilökohtaisesti Möysässä.

Kauppa koski 500 gramman erää kannabista hintaan 6 500 euroa. Jutussa on yhteensä kahdeksan henkilöä epäiltyinä huumausainerikoksista ja huumausaineen käyttörikoksista.

Tämänkin tapauksen esitutkinnassa tehtiin kotietsintöjä epäiltyjen asuntoihin. Erään lahtelaismyyjän asunnosta löytyi kannabiskasvattamo. Jutun esitutkinta on juuri valmistunut ja siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan.

Kauppaa käyvät nuoret miehet

Tällä viikolla Hämeen poliisin poliisikoirat ovat tehneet useita etsintöjä Postin tiloissa. Etsinnöissä on takavarikoitu useita kirjeitä, joiden sisällä on ollut huumausaineita.

Kaupan epäillään tapahtuneen Tor-verkossa.

Postista takavarikoitujen kirjeiden osalta esitutkinta on vasta alussa, eikä poliisi voi antaa yksityiskohtaisempia tietoja jutusta.

– Ilmiössä on huolestuttavaa, että nettikaupan suomalaiset myyjät ja ostajat ovat usein nuoria miehiä, joiden elämä pyörii tietokoneen ympärillä. Osa heistä on jo syrjäytynyt tai vahvasti syrjäytymässä yhteiskunnasta, kuvailee poliisi tiedotteessaan.