Kuntoremontti osa 8: Voimanlähteinä into, sinni ja kannustusjoukot

Toimittajamme Soile Suvannon kuntoremonttia on pian kolme kuukautta takana. Missä mennään nyt?

terveys
Nainen joogasalissa
Soile Suvanto / Yle

Tammikuussa innostus oli suuri ja mieli täynnä hyviä aikeita ja säntillistä toteutusta.

Helmikuussahan mie romahin. Kaksi viikkoa meni flunssaa potiessa ja ajatukset piti kasata uudelleen.

*Maaliskuu onkin mennyt tasaisemmin. *Takapakkeja on edelleen tullut, mutta alan pikku hiljaa käsittää, että niitä tulee säännöllisin väliajoin, ei vain kerran tai kaksi.

Työstressi tai selkävenähdys voi pysäyttää menon hetkeksi, mutta vain hetkeksi. Tarvitaan kuitenkin sekä intoa että sinniä, jotta haave liikunnallisemmasta elämäntavasta muuttuu käytännön teoiksi.

Vaikka kaikki lopulta onkin omissa käsissä, ei pikku apulaisten merkitystä voi vähätellä. Aktiivisuusranneke antaa palautteen liikunnasta päivittäin. Joka päivä voi tsekata tilannetta ja päättää, lähteäkö vielä illalla pienelle iltakävelylle puuttuvia askeleita keräämään vai ei. Sähköinen liikuntapäiväkirja taas antaa dataa pidemmältä aikaväliltä. Päiväkirjasta näkyy, että liikuntaa on kertynyt loppujen lopuksi aika paljon ja tasaisesti.

Ihminen tarvitsee kuitenkin ihmistä. Pelkkien teknisten apuvälineiden varaan en kuitenkaan uskaltaisi heittäytyä. Paljon on ollut apua ODL:n liikuntaklinikan testauspäällikkö Hannu Kaikkosen ja Hukan personal trainer Maikki Marjaniemen säännöllisistä tsemppaustuokioista.

Eikä pidä vähätellä sosiaalista mediaakaan. Twitterissä on ollut mukava vaihtaa liikuntakuulumisia eri puolella Suomea asuvien ihmisten kanssa. Siellä on jaettu kannustusta puolin ja toisin. Tässä samassa jamassa on moni muukin!

*Ensi viikolla on lopputestauksen aika. *Tämä julkinen osuus kuntoprojektistani on pian päätöksessään ja ensi viikolla on niin sanotun lopputestauksen aika. Kolme kuukautta on todella lyhyt aika, joten suuria odotuksia fyysisen kunnon noususta ei ole. Ja näytti testitulos mitä tahansa, tiedän menneeni eteenpäin: ajatukseni liikunnan suhteen on muuttunut ratkaisevasti. Liikunta ei ole suoritus, jota on saatava kalenteriin tietty määrä, vaan se on asia, joka tuo hyvää mieltä. Ja sitä on saatava säännöllisesti ja lisää.

Voit seurata kuntoremonttiani Twitterissä #uusielämä ja @SoiSuva (siirryt toiseen palveluun).