1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Pitkään odotettu siltatyömaa käynnistyi – laukaisee valmistuessaan nelostien työmatkasuman

Oulujoen ylittävän Poikkimaantien sillan rakennustyömaa on käynnistynyt Oulussa. Varsinaisen sillan rakentaminen alkaa huhti-toukokuun vaihteessa. Liikennöinti sillalla alkaa syksyllä 2016.

talous
Dumpperi kippaa hiekkalastin työmaalla.

Oulujoen molemmin puolin on tehty maanleikkaus- ja viemäröintitöitä sekä rakennettu meluvalleja. Töissä on parisenkymmentä konetta ja konemiestä.

Seuraavaksi alkaa poikittaisten kevyen liikenteen siltojen rakentaminen.

– Neljä niistä valmistuu tänä kesänä ja kaksi ensi vuoden keväällä, kertoo aluejohtaja Antti Nissinen Suomen Maastorakentajista.

Varsinainen Oulujoen ylittävä silta alkaa rakentua huhti-toukokuun vaihteessa.

Sillan pituus tulee olemaan 260 metriä. Katuosuutta on pari kilometriä ja kevyen liikenteen väyliä noin kolme kilometriä.

– Meillä on tavoitteena että koko tämä katuverkko olisi liikenteessä lokakuussa 2016 ja vuodelle 2017 jäisi vain viimeistelytöitä, mahdollisesti istutuksia ja tasoituksia, arvioi Nissinen.

Helpotusta liikennesumiin

Poikkimaantien silta helpottaa Oulun liikenneongelmia sekä lyhyellä että pidemmällä tähtäimellä.

– Moottoritien siltaa ja varsinkin Erkkolan siltaa tämä helpottaa. Laajemmat vaikutukset selviävät vasta ajan kanssa, sanoo rakennuttajainsinööri Vilho Vanhatalo Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalveluista.

Poikkimaantien silta on osa pitkään odotettua eteläistä kehätietä, joka kulkee Hiukkavaaran kautta Kuusamon tielle. Kehätien uskotaan ehkä noin viiden vuoden kuluttua valmistuessaan olennaisesti helpottavan myös nelostien työmatkaliikenteen painetta.

Kuusamontieltä ja Ritaharjun suunnalta Raitotietä pääsee siinä vaiheessa oikaisemaan Kuusamontien yli melko suoraan Poikkimaantielle ja siitä joko Pohjantielle tai kaupunkiin.

– Silloin tämä yhteys oikeasti korvaa nelostien liikennettä ihan merkittävästi. Tilanne muuttuu ratkaisevasti, mutta siihen menee vielä useampi vuosi.

Lue seuraavaksi