Taikakuu vaihtui Lappiin ja rakkauteen – Janne Raappana on nyt lomakylän isäntä

Janne Raappana jätti viime kesänä paikkansa ahkerasti tanssipaikkoja kiertävän Taikakuun solistina. Kiertävän muusikon elämä vaihtui muuttoon rakkauden perässä Rovaniemelle.

musiikki
Laulaja Janne Raappana
Sauli Antikainen / Yle

Parinkymmenen vuoden keikkaelämän jälkeen Raappana koki, että elämässä oli aika muuttaa tahtia. Niinpä kiertävän muusikon elämä vaihtui muuttoon rakkauden perässä Rovaniemelle.

Yhdessä avovaimonsa Jaana Haavikon kanssa Janne pyörittää nyt Palojärven lomakeskusta.

– Monet ovat kyselleet, että mikä se sai sinut hyppäämään keikkaelämästä ja hyvin poksuttavasta junasta tänne Rovaniemelle. Eivätkö ihmiset ymmärrä, minkälainen rikkaus täällä on? Minkälaiset maisemat, mitkä mahdollisuudet tehdä kaikkia juttuja...

Janne itse on asunut Rovaniemellä nyt puolisentoista vuotta.

– Kyllä se aivan järisyttävän hyvältä tuntuu olla Lapissa ja asua täällä. Plus sitten että elämäni toinen puolisko on täällä, niin sehän täydentää sen paketin aivan täydelliseksi.

Lapissa entistä elämäntapakeikkailijaa viehättävät myös rauha, maisemat ja luonto.

– Tykkään siitä, että täällä on edelleen neljä vuoden aikaa. Tuolla etelässä on kaksi: kesä ja älyttömän pitkä syksy. Allekirjoitan sen sanonnan, että ihmisen on hyvä asua sen järven rannalla, johon on syntynyt. Minä pidän Lappia tämän sanonnan järvenä.

Rakkaus on hulluus

Musiikki on Janne Raappanalle intohimo edelleen, vaikka aika Taikakuun nokkamiehenä on jo taakse jäänyttä elämää.

Näyttelijä Hannu Friman ja laulaja Janne Raappana
Hannu Friman kertoo tarinaa ja Janne Raappana laulaa parhaillaan esitettävässä Rakkaus on hulluus -musiikkinäytelmässä.Sauli Antikainen / Yle

Tällä hetkellä kiireisenä pitää esimerkiksi musiikkiteatteriesitys _Rakkaus on hulluus. _Näytelmä perustuu Esko Janhusen kirjoittamiin teksteihin, mutta lavalla nähdään myös joukko Jannen rakkauslaulutulkintoja.

Näytelmän valokeilassa on mies, joka ruotii puhumattomuuttaan ja parisuhdettaan baaritiskillä. Show'ssa pyöritellään myös kysymystä siitä, mitä rakkaus ylipäänsä on.

– Rakkauttahan tarvitaan vain huumeeksi ja sumuverhoksi siihen alkuun. Loppu on vain sitä, että oppii sietämään sitä toista, sanoo näytelmän tarinankertojaroolin tekevä Hannu Friman.

Janne Raappanan mielestä kestävää rakkautta on puhdas ja vilpitön rakkaus.

– Jos rakkaus on vilpitöntä, jos ei sillä haeta mitään ja jos ei sitä yritetä ylläpitää, niin silloin se on ikuista.

Oman elämänsä rakkausrintamalla Janne Raappana on onnellinen mies.

– Tuossa eilen vietettiin morsiamen kanssa tapaamisen viisivuotispäivää, niin tässähän ollaan aivan rakkauden fiiliksissä.