1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

VIDEO: Näin syntyy yksiön kokoinen täytekakku

Hypermarket Minimani juhlisti uudistuksiaan tarjoamalla asiakkaille yksiön kokoista kakkua Jyväskylässä. Yli kolmetoista metriä pitkä ja 28 neliöä suuri kakku nieli liki 400 kananmunaa. Jättikakun tarjoilukuntoon viimeistelivät kondiittori Tarja Nieminen ja toimitusjohtaja Jari Elonen.

Kondiittori Tarja Nieminen ja toimitusjohtaja Jari Elonen viimeistelevät jättikakkua.
Video: 28 neliön kokoinen täytekakkuun tarvittiin 400 kananmunaa.

Hypermarket Minimani juhlistanut uudistuksiaan tarjoamalla asiakkaille jättikakkua. Yli kolmetoista metriä pitkään kakkuun oli vatkattu nelisensataa kananmunaa. Marketin käytävää kakku peitti pienen asunnon verran, 28 neliömetriä.

Jättikakun koko hämmästytti asiakkaita. Joku oli nähnyt vastaavanlaisen häissä Espanjassa, toinen piti kakkua maalaisjärjellä ajatellen hiukan suuruudenhulluna ja kolmas halusi taltioida sen kännykameralla. Näkipä eräs kahvittelija kakun tyylissä jopa värikkään maton mallia.

Kakkua kehuttiin Suomen suurimmaksi, mutta Savosta kantautui viesti, että siellä on tehty vielä suurempi kakku. Guinnesin ennätysten kirjaankin 110 metristä kakkua tarjottiin, mutta ennätystarkastaja ei saapunut paikalle.

Keväällä 2013 Veikkaus puolestaan tarjosi yleisölle 11.000 hengelle tilatun kakun juhlistamaan 20-vuotista rahapeliä. Siihen kului 210 kiloa kermaa, yli sata kiloa suklaata, 150 kiloa mustaherukkapyrettä ja 11.000 kananmunaa. Kakku oli monikerrokisinen, mutta pinta-alaltaan vain 20,25 neliöä.

Elokuussa 50 vuotisjuhliaan Helsingin Olympiastadionilla juhliva Jari Sillanpää halusi tarjota yleisölle maailman suurimman täytekakun, mutta viranomaiset eivät antaneet kakulle lupaa. Niinpä Sillanpää tarjoaa synttärikahvit kakkupalojen kera.