Standard & Poor’s piti Suomen luottoluokituksen ennallaan

Suomen valtion luottoluokitus on AA+. Nordean pääekonomisti Aki Kangasharju arvioi päätöksen osoittavan, että luokittaja uskoo Suomen kykenevän koviin päätöksiin.

talous
Standard & Poorsin toimitilat New Yorkissa.
Standard & Poorsin toimitilat New Yorkissa.Justin Lane / EPA

Standard & Poor’s on pitänyt Suomen luottoluokituksen ennallaan AA+ -luokassa.

S&P:n mukaan Suomi on edelleen vauras maa ja sen julkisen talouden tase säilyy vahvana pitkittyneestä viiden vuoden taloustaantumasta huolimatta.

Nordean pääekonomisti Aki Kangasharju pitää S&P:n luokituspäätöstä odotettuna ja hyvin Suomen tilanteeseen sopivana.

– He katsovat, että Suomen talous on vakaalla pohjalla eikä se ole millään tavalla vaarassa romahtaa. Toisaalta meidän näkymämme eivät ole niin vahvat, että luokitusta olisi voitu vielä nostaa parhaalle tasolle. Meidän lainanhoitokuluille tällä päätöksellä ei ole mitään vaikutusta.

Standard & Poor’s pudotti Suomen valtion luottoluokituksen viime lokakuussa parhaasta mahdollisesta AAA:sta AA+:aan.

Yhtiö perusteli tällöin luokituksen laskua muun muassa Suomen talouden heikoilla kasvunäkymillä. Laskupäätöksessä viitattiin väestön vanhenemiseen ja työvoiman saatavuuden vaikeutumiseen.

Pääekonomisti Kangasharjun mukaan kaikki luottoluokittajat odottavat Suomelta nyt jämäköitä talouspäätöksiä usean vuoden aikana.

Stubb: Luottoluokittajien terveiset samat kuin VM:n

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) katsoo luottoluokittajien viestien vastaavan valtiovarainministeriön käsitystä.

– Luottoluokittajien terveiset ovat samat kuin valtiovarainministeriön. Tarvitaan nopeavaikutteisia julkisen talouden tasapainotustoimia sekä rakenteellisia uudistuksia, hän toteaa tiedotteessa.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus