Kreikka lähetti uusia uudistuslupauksia lainoittajille

Uutistoimisto Reutersin tietojen mukaan uudella listalla on uudistuksia, joiden avulla Kreikka uskoo haalivansa kolme miljardia euroa lisää valtion kassaan tänä vuonna. Kreikka ei kuitenkaan ehdota esimerkiksi palkkojen tai eläkkeiden leikkausta.

Kreikan kriisi
Kreikan pienoislippuja kepinnokassa kadulla.
Kreikan itsenäisyyspäivää vietettiin 25. maaliskuuta. Kuva otettu sotilasparaatin aikana Ateenassa.Aris Messinis / AFP

Kreikka on lähettänyt lainoittajilleen uuden uudistuslistansa, Kreikan viranomaiset kertoivat perjantaina.

Kreikan lainoittajat ovat odottaneet tietoja Kreikan kaavailemista uudistuksista pitkään. Perjantaina lähetettyä uutta listaa ei ole annettu julkisuuteen.

Uutistoimisto Reutersin tietojen mukaan uudella listalla olisi uudistuksia, joiden avulla Kreikka aikoo haalia kolme miljardia euroa lisää valtion kirstuihin tänä vuonna. Kreikka ei kuitenkaan ehdota esimerkiksi palkkojen tai eläkkeiden leikkausta, kreikkalainen hallituslähde sanoi Reutersille.

Euroopan unionin ja Kansainvälisen valuuttarahaston on määrä käsitellä talousuudistuksista vielä perjantaina, asiaa seuraava EU-virkamies kertoi uutistoimisto Reutersille. Kreikan mukaan uudistusten käsittely alkaisi vasta lauantaina.

Velkoajien ja euroalueen valtiovarainministerien on hyväksyttävä uudistukset ennen kuin Kreikka voi saada kipeästi tarvitsemaansa lisärahoitusta.

Kreikan edellinen listaus ei riittänyt vakuuttamaan luotottajia. Edellisessä listassaan Kreikka esitti muun muassa uudistuksia veronkiertoa vastaan ja hallinnon tehostamiseksi, mutta lainoittajat pitivät listaa liian ylimalkaisena.

Lähteet: Reuters