Somaliassa hyökkäys hotelliin päättynyt

Ainakin 14 ihmistä kuoli iskussa ulkomaalaisten ja virkamiesten suosimaan hotelliin. Islamistinen al-Shabaab-liike on ilmoittautunut iskun tekijäksi.

Ulkomaat
Somalian turvallisuusjoukkoja hotellin ulkopuolella.
Ulkomaalaisten suosima hotelli Maka al-Murakami Mogadishussa joutui pommi-iskun ja asemisten hyökkäyksen kohteeksi perjantaina.Mohamed Abdiwahab / AFP

Somaliassa al-Shabaab-kapinallisten hyökkäys hotelliin pääkaupungissa Mogadishussa on päättynyt. Tiedot hyökkäyksessä kuolleiden määrästä vaihtelevat, mutta viranomaiset kertovat kuolleita olevan ainakin 14, jopa 17.

Lisäksi kymmeniä ihmisiä loukkaantui. Hyökkääjien lukumäärä on epäselvä, mutta Mogadishun poliisiviranomaisten mukaan kaikki hyökkääjät on surmattu.

Hyökkäys tehtiin ulkomaalaisten ja Somalian hallinnon virkamiesten suosimaan Maka al-Mukaram -hotelliin. Kuolleiden joukossa on muun muassa Somalian Sveitsin-suurlähettiläs sekä hotellin vartijoita ja sotilaita.

Hyökkäys alkoi perjantaina iltapäivällä, kun itsemurhapommittaja räjäytti autopommin hotellin ulkopuolella. Sen jälkeen hyökkääjät rynnäköivät hotelliin ja linnoittautuivat sen kerroksiin panttivankien kanssa. Turvallisuusjoukoilta kesti yli 12 tuntia saada hotelli kokonaan haltuunsa.

Islamistinen al-Shabaab on ilmoittautunut iskun tekijäksi. Al-Shabaab on tehnyt Somaliassa useita terrori-iskuja. Liike piti hallussaan suurta osaa Mogadishusta vuosina 2007-2011.

Lähteet: Reuters, AP