1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Soini: Kreikka-tukea ei meiltä heru

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini linjaa, että hallituksessa puolue jättäisi äänestämättä Kreikan kolmannen tukipaketin puolesta.

Timo Soini.

Eurokriisi on arkea myös Suomen tulevalle hallitukselle. TV1:n Ykkösaamussa vieraillut puoluejohtaja Timo Soini (ps.) uskoo, että perussuomalaiset kykenee pysäyttämään Kreikka-tuet.

– Viime kerralla Vanhasen keskusta-vetoinen hallitus aloitti tukipolitiikan, mutta tällä eduskuntakaudella kaikki keskustalaiset EU-valiokunnassa ovat äänestäneet tukipaketteja vastaan yhdessä perussuomalaisten kanssa. Jos keskusta pitää linjansa niin perussuomalaisilla ja keskustalla on enemmistö tässä asiassa.

Tosin vielä on käymättä sekä vaalit että hallitusneuvottelut ennen kuin Soinin ajatuskulku voi toteutua. Tulevalle ryhmälle on jo valmiina äänestysohje.

– Perussuomalaiset eivät tule äänestämään Kreikka-kolmosen puolesta. Sitten katsotaan kuka on pääministeri ja minkälaisia johtopäätöksiä tulee, mutta tätä moraalitonta politiikkaa emme ole jatkamassa, Timo Soini sanoo ja viittaa Kreikan mahdollisesti tarvitsemaan lisätukeen.