Ex-tyttöystävä kertoo Germanwingsin perämiehen uhosta: ”Jonain päivänä kaikki tietävät nimeni"

Germanwingsin lentokoneen Ranskan Alpeilla maahan ohjanneen perämiehen ex-tyttöystävä on kommentoinut entistä poikaystäväänsä saksalaiselle Bild-lehdelle. Ex-tyttöystävän mukaan perämies olisi sanonut hänelle, että jonain päivänä kaikki tietävät kuka hän on.

Ulkomaat
Andreas Lubitz osallistumassa juoksukilpailuun.
Andreas Lubitz osallistui juoksukilpailuun Hampurissa syyskuussa 2009. Foto Team Mueller / AFP

Saksalainen Bild-lehti on haastatellut Germanwingsin perämiehen Andreas Lubitzin entisen tyttöystävän, joka esiintyy jutussa tunnistamattomana, muutetulla nimellä "Maria W”. Hän on 26-vuotias lentoemäntä, joka työskenteli joitain kuukausia yhdessä Lubitzin kanssa.

Bild-lehden haastattelussa ex-tyttöystävä kertoo Lubitzin sanoneen hänelle, että ”jonain päivänä kaikki tietävät nimeni”.

– ”Jonain päivänä teen jotain sellaista, joka muuttaa koko järjestelmää ja sitten kaikki tietävät nimeni ja muistavat”. En koskaan tiennyt, mitä hän sillä tarkoitti, mutta nyt siinä on järkeä, ex-tyttöystävä sanoi Bild-lehdessä.

Eron taustalla perämiehen ongelmia

Ex-tyttöystävä luonnehtii pariskunnan eron taustalla olleen perämiehen ongelmia.

– Erosin hänestä, koska kävi yhä selvemmäksi, että hänellä oli ongelmia. Hän menetti yllättäen hermonsa ja huusi minulle. Minua pelotti.

Ex-tyttöystävän mukaan Lubitz olisi myös kerran lukinnut itsensä pidemmäksi aikaa kylpyhuoneeseen. Lisäksi ex-tyttöystävä sanoo Lubitzin nähneen painajaisia öisin ja heränneen huutaen ”me syöksymme”. Ex-tyttöystävän mukaan Lubitz pystyi peittämään muilta hyvin, miten hänellä oikeasti meni.

Ex-tyttöystävä arvelee Lubitzin ajautuneen järkyttävään tekoonsa siksi, että hän olisi ymmärtänyt terveysongelmiensa estävän häneltä suuren unelmansa toteutumisen, kapteeniksi pääsemisen.