Soini: Minä lähden siitä, että perussuomalaiset menee hallitukseen

Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin mukaan vaalien jälkeinen hallitus kootaan kolmesta suurimmasta puolueesta. Pienpuolueita Soini ei hallitukseen ottaisi.

Eduskuntavaalit 2015
Timo Soini Radiotalon edustalla.
Timo Soini vieraili Ylen Ykkösaamussa lauantaina.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin mukaan puolue käy vaalien ennakkosuosikin, keskustan kanssa tiukkaa kamppailua maaseudun epävarmoista äänestäjistä, mikä voi vielä vaikuttaa vaalitulokseen.

– Ihmiset ovat olleet erityisen hämmentyneitä siitä että hallitus äänesti viimeisenä päivänään omia esityksiään vastaan. Kilpailutilanne keskustan kanssa on kova etenkin maaseudulla. Isot heilahdukset ovat mahdollisia sen mukaan mitä siellä sorateiden varrella tehdään, sanoi TV1:n Ykkösaamussa vieraillut Soini.

Ylen viime viikolla julkaiseman ennusteen mukaan keskustan etumatka kyselyissä on niin selvä, että puolueen paikkamäärä uudessa eduskunnassa nousee 21:llä. Perussuomalaisten paikkamäärä on vähenemässä kahdeksalla, mutta puolue kilpailee vaalien kakkossijasta kokoomuksen ja SDP:n kanssa.

– Minä lähden siitä että me saamme niin hyvän vaalituloksen että perussuomalaiset menee hallitukseen kääntämään Suomen suunnan, vakuutti Soini.

Tulevassa hallituksessa Soini näkee kolme vaalien neljästä suurimmasta puolueesta. Mieluisimmat hallituskumppanit löytyvät "maltillisista keskivoimista".

Pienpuolueita Soini ei hallitukseen kelpuuttaisi.

–Nyt on nähty mitä on vasemmistoliiton ja vihreiden kyky sitoutua hallitukseen neljäksi vuodeksi. Vihreät menivät hyppykenkää hallitukseen, vaikka tiesivät että ydinvoimapäätös ja leikkauksia tulee.

– Tässä maassa voisi myös kerran neljäänkymmeneen vuoteen olla sellainenkin aika että RKP on oppositiossa. Saattaisi selventää puolueen linjaa. Että olisi puolue puolueiden joukossa, eikä osa valtionhallintoa.