Seinäjoen asuntomessualue aikataulussa

Seinäjoki järjestää asuntomessut kesällä 2016. Asuntomessualueella olevista 34 pientalotontista jo kahdellakymmenellä tehdään rakennustöitä.

asuntomessut
Asuntomessualue alkaa rakentua Seinäjoelle, metsää on suojattu kävijöiden varalle.
Seinäjoen asuntomessualueelle aiotaan jättää runsaasti luonnontilaista maastoa.Elina Niemistö / Yle

Seinäjoen asuntomessualueen rakentaminen on aikataulussa. Alueella on 34 pientalotonttia ja rakentaminen on käynnistynyt niistä jo parillakymmenellä.

– Näyttää oikein hyvältä. Olemme todenneet, että kaikki menee nyt sillä aikataululla, kun ollaan suunniteltu ja myös pientyömaitten osalta ollaan aikataulussa, kertoo projektipäällikkö Kirsi Joensuu. Asuntomessualueen pientyömailla sai aloittaa työt viime lokakuussa, jolloin työt aloittikin jo toistakymmentä pientalotyömaata.

– He ovat jo pitkällä, Joensuu kehaisee.

Tällä hetkellä asuntomessualueella ovat käynnissä ranta-alueen ruoppaukset ja maansiirtotyöt. Messualueen läheisyyteen ruopataan uimaranta ja sinne rakennetaan muun muassa kaksi saarta ja veneenlaskupaikka. Alueelle tehdään myös liikuntapuisto.

Asuntomessuille kaavailtu vanha Haapa-ahon pohjalaistalo ei siirrykään alueelle, vaan menee Ähtäriin. Kirsi Joensuun mukaan pohjalaistaloteema on esillä kuitenkin Seinäjoellakin.

Kevään tulo näkyy lisääntyvänä kiireenä koko messualueella. Vuosi ennen h-hetkeä tulee olemaan kiireinen.

– Huhtikuun viimeisellä viikolla asennamme alueelle portit, joilla estetään muu kuin työmaaliikenne. Toki kuntopolkuja pitkin pääsee vielä alueelle, mutta kehotan kävelijöitäkin alueella erityiseen varovaisuuteen, Joensuu muistuttaa.