1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ylen aamu

Vihreiden Mikkonen puolustaa vaaliohjelman kovaa työpaikkatavoitetta

Vihreiden varapuheenjohtaja Krista Mikkonen oli maanantaina Ylen aamu-tv:n eduskuntavaalien vaalitentissä. Hän perusteli muun muassa sitä, mihin puolueen 200 000 uuden työpaikan tavoite perustuu.

Ylen aamu
Krista Mikkonen
Aamu-tv:n Vihreiden puoluepäivän haastateltavana varapuheenjohtaja Krista Mikkonen.

Vihreät puolustaa vaaliohjelmansa työpaikkatavoitetta. Puolue uskoo vaaliohjelmassaan 200 000 uuden työpaikan luomiseen vuoteen 2020 mennessä.

– Me näemme, että tärkeää olisi ehdottomasti helpottaa töiden saantia. Täytyisi kannustaa yrittäjyyttä enemmän ja helpottaa pienyrittäjien ensimmäisen työntekijän palkkaamista, vihreiden varapuheenjohtaja Krista Mikkonen sanoi Ylen aamu-tv:n puoluepäivätentissä maanantaina.

Mikkonen myönsi, että 200 000 työpaikan tavoite on kova, mutta hän vakuutti, että taustalla ovat selkeät selvitykset. Mikkosen mukaan työpaikkoja luodaan esimerkiksi juuri ensimmäisen työntekijän palkkaamisen helpottamisen ja uusien alojen kautta.

– Me uskomme siihen, että näihin uusiin aloihin – cleantechiin, biotalouteen – syntyy uusia työpaikkoja.

Vihreät laskee vaaliohjelmassaan cleantechin ja biotalouden suhteen melko paljon valtion varaan. Puolue haluaa, että valtiosta tulee edelläkävijä, joka investoi tulevaisuuden aloihin, ja että julkiset hankinnat valjastetaan vauhdittamaan vihreää taloutta. Lisäksi vihreät haluaa tukia, joiden turvin yritykset voivat satsata uuteen teknologiaan.

– Osahan tuossa on sellaisia, että me voimme suunnata tukia uudelleen, Mikkonen sanoo.

– Sitten olemme ehdottaneet rahastoa 200 miljoonan edestä, johon valtio laittaisi osan, mutta myös yksityiset investoijat ja instituutit voisivat investoida siihen.

Lue seuraavaksi