1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Kokkolan Hermes empii vielä Mestis-paikkaa – ensin selvitetään, riittävätkö rahat

Jääkiekkoliiton ilmoitus nostaa Kokkolan Hermes jääkiekon Mestis-sarjaan villillä kortilla ei herättänyt seurassa pelkästään innostuksen hyrinää. Joukkue on varapuheenjohtajan mukaan viestittänyt liitolle koko ajan, että Hermes haluaa ensin varmistaa rahoituksen riittävyyden.

urheilu
Kuvassa pelaajia harjoituksissa.
Hermes aloittaa keskiviikkona playoff-pelit Nokian Pyryä vastaan.Hermes

Kokkolalaisjoukkueen urheilupuoli on ymmärrettävästi nousupuheista innoissaan. Onhan joukkue asettanut Mestiksen tavoitteekseen viimeistään kaudelle 2016- 2017. Hermeksen urheilutoimenjohtaja Pasi Tuukkanen:

– Mestis-nousu on kaupungille ja Hermekselle iso juttu ja tuo paljon positiivista näkyvyyttä ja lisäboostia jääkiekkorintamalle.

Sen sijaan seuran varapuheenjohtaja ja varojenkeruuta hoitava Markku Mattila suhtautuu varovaisemmin.

– Hermes on tehnyt pitkäjänteistä työtä sen eteen, että noustaan. Alkukaudesta me haimme villi kortti -paikkaa. Jääkiekkoliitto tutustui halliin, infraan ja talouteen ja meille tehtiin auditointi. Niiltä osin asiat ovat kunnossa.

Mutta sekä Mattila että seuran tuore puheenjohtaja Hannu Myllymäki toteavat, että ensin on tutkittava sarjanousun taloudelliset edellytykset.

– Yhteistyökumppaneiden sitoutuminen selvitetään. Se olisi pitänyt tehdä jo viime vuonna, mutta joukkue oli tuolloin jopa putoamassa sarjasta. Nyt meillä on takana hyvä urheilullinen vuosi. Selvitettävänä on Mestis-joukkueen hinta versus nykyisen joukkueen hinta, tiivistää puheenjohtaja.

Lisäaikaa toivottiin

Jääkiekkoliiton ilmoitus Mestis-noususta tuli seuran kannalta liian aikaisin. Hermeksessä toivottiin, että kartoitusta ehditään tehdä rauhassa ainakin vappuun asti. Nyt nousua jouduttiin kommentoimaan ikään kuin kesken matkan.

– Pääyhteistyökumppanit ovat näyttäneet vihreätä valoa, mutta me haluamme pelata varman päälle. Hermes tulee julkisuuteen viimeistään toukokuun alussa ja sitten ilmoitetaan, mitkä realistiset mahdollisuudet on pelata Mestiksessä, toteaa Mattila.

– Me haluamme hoitaa urheiluseuraa kuin yritystä. Jos yrityksellä ei ole varoja tulevaan projektiin, niin se ei vain onnistu. Talous edellä edetään.

Etuajassa Mestis-projektissa

Hermeksen urheilutoimenjohtaja Pasi Tuukkanen kertoo, että Mestis-suunnitelmia on tehty pitkään:

– Vähän ollaan tässä etuajassa, koska urheilun puolella otettiin askeleita oikeaan suuntaan. Ennen kaikkea tehtiin huikea tason nosto viime kauteen verrattuna.

Valmentaja Antti Karhula jatkaa ensi kaudella tehtävässään. Ensimmäisiä uuden joukkueen pelaajia julkistetaan Tuukkasen mukaan huhtikuun aikana. Mestiksessä budjetti asettuisi 500–600 000 eurin tienoille.

Vaikka nykyinen joukkue on saavuttanut Suomi-sarjassa hopeasijan, uusia pelaajia tarvitaan.

– Lähtöajatus on koko ajan ollut sellainen, että tästä ryhmästä löytyy jatkuvuutta myös Mestikseen ja uuden joukkueen runko. Noin puolet jatkaa ja puolet vaihtuu.

Lue seuraavaksi