Pohjanrannan kesäteatterissa pyörähdellään kulkurin valssin tahtiin

Keminmaan Pohjanrannan kesäteatterin lavan valtaa tulevana kesänä laulunäytelmä Kulkurin valssi. Romanttisessa tarinassa nuori paroni joutuu naamioitumaan kulkuriksi, jonka sydämen valloittaa suloinen, mutta ylpeä linnanneito.

valssit
Vasemmalla puuhanainen Ritva Lampela ja oikealla ohjaaja Hanna Littow.
Juha Peltoperä / Yle

Tulevana kesänä Keminmaan Pohjanrannan kesäteatterissa esitetään Joel Elstelän käsikirjoittama laulunäytelmä Kulkurin valssi. Teatterikappale pohjautuu Elstelän isoisän Mika Waltarin kirjoittamaan Kulkurinvalssi -elokuvaan.

Romanttisessa tarinassa nuori paroni joutuu traagisten tapahtumien vuoksi naamioitumaan kulkuriksi ja pakenemaan tienpäälle. Monta on houkutusta tarjolla, mutta vasta suloisista suloisin ja ylpeistä ylpein linnanneito valloittaa kulkurin tulisen sydämen omakseen.

Farssin piirteitä

Pohjanrannan kesäteatteri on kolmas teatteri, joka esittää Elstelän vauhdikkaan farssin. Kulkuri Arnoldina lavalla nähdään Ilkka Marttala ja linnanneidon kenkiin astuu Tuula Piittinen.

Näytelmän ohjaa Hanna Littow, puvustuksen hoitaa Ritva Lampela. Musiikissa luotetaan Sari Hourulan ja Niko Mäenalasen taitoihin.

Yhdeksän valssausta

Kulkurin valssi ja tanssi lähtee pyörimään juhannusviikolla 24. kesäkuuta. Kaikkiaan näytöksiä on näillä näkymin yhdeksän.

Teatterin ohjelmistoon on tulossa loppukesällä myös Paavo Väyrysen viimevuotiseen tapaan käsikirjoittama paikalliseen historiaan perustuva puhenäytelmä.

Korjattu 30.3.2015 klo 15:33, laulunäytelmän nimi korjattu Kesäillan valssista Kulkurin valssiksi.