Keuruulla vaaditaan kansanäänestystä – nimilista ylitti jo tavoitteen

Yli 500 keuruulaista on parissa viikossa allekirjoittanut aloitteen, jolla vaaditaan kansanäänestystä mahdollisesta kuntaliitoksesta. Nimitavoite ylittyi toivottua nopeammin, joten asia saattaa edetä päätäntään jo kevään aikana.

Keuruu
Nainen allekirjoittamassa kuntalaisaloitetta.
Kuntalaisaloitteen on allekirjoittanut jo yli 500 keuruulaista.Simo Pitkänen / Yle

Keuruulla nimienkeräys äänestyksen järjestämiseksi mahdollisesta kuntaliitoksesta on jo ylittänyt tavoittet.

– Tällä hetkellä nimiä on noin 520-530, kertoo Mika Nissinen (kesk.) joka on toinen aloitteen vireille panneista valtuutetuista.

Alun perin tavoitteena oli kerätä adressiin 450 allekirjoitusta, mikä olisi vastannut viittä prosenttia keuruulaisista. Nimiä oli tarkoitus kerätä toukokuun puoliväliin saakka, mutta tavoitteen täytyttyä nopeammin keräysaikaa lyhennettiin kuukaudella.

– Toki sillä on enemmän painoarvoa valtuustossa, mitä useamman kuntalaisen allekirjoitus. Näin voimme kuitenkin jouduttaa asian käsittelyä ja viedä aloitteen valtuuston mahdollisesti jo toukokuussa.

Adressilla vaaditaan kansanäänestystä, mikäli Keuruun suunnitelma kuntaliitoksesta Mänttä-Vilppulan kanssa etenee. Nissisen mukaan aloitteen tarkoituksesta on ollut myös väärinymmärryksiä.

– Joku on ymmärtänyt, että tässä tähdätään kuntaliitokseen. Kun totuus on selvinnyt, moni on allekirjoittanutkin mielellään. Yleisesti tuntuu, että suurin osa vastustaa liitosajatuksia.