1. yle.fi
  2. Uutiset

Miia Nuutila tekee nyt musiikkia yhdessä entisen hevimuusikon kanssa

Uuden musiikillisen avauksen tekee vähän yllätyksellinen parivaljakko. Näyttelijä-juontaja Miia Nuutila esittäytyy nyt laulujen sanoittajana. Muun muassa Embraze ja Charon -metallibändeissä aiemmin mukana ollut kiiminkiläinen Lauri Tuohimaa säveltää musiikin. Yhteistyö on edennyt levytysstudioon saakka.

kulttuuri
Näyttelijä-juontaja Miia Nuutila ja muusikko Lauri Tuohimaa
Yle

Lauluntekijäkaksikko Miia Nuutila ja Lauri Tuohimaa tutustuivat muutama vuosi sitten kesäteatterikuvioissa. Kävi ilmi, että kummallakin oli näppinsä mukana myös musiikin tekemisessä.

Homma toimii siten, että Miia sanoittaa ja Lauri antaa sanoille sävelen. Oulun ja Helsingin välinen matkakaan ei ole este yhteiselle musiikille, sitähän voi tehdä puhelimella ja sähköpostilla.

– Olen joskus tilannut Laurilta sanoja. Pyytänyt, että sanopa joku sana, joka sinua puhuttelee, niin minä katson lähtisikö siitä tulemaan biisi. Vapaus-niminen kappale on syntynyt juuri näin, Nuutila kuvailee kappaleiden lähtökohtia.

Kappaleita jotka kannustavat

Itse laulut liikkuvat tutuissa teemoissa. Oma elämä höystettynä ympäröivään maailmaan ja tunnetiloihin.

Lauluissa on aina myös toivo mukana. Kehotus siitä, että pelkoja voi kohdata ja niiden läpi pitää mennä.

Miia Nuutila

– Elämästä ja elämän haasteista, valoista ja varjoista on laulut tehty. Ne kertovat itse koetuista asioista. Aina niissä on toivo myös mukana. Kehotus siitä, että pelkoja voi kohdata ja niiden läpi pitää mennä. Jaksa, jaksa ihminen taivaltaa täällä maailmassa, kyllä se siitä.

Yhteistyö on poikinut nyt kuusi biisiä, jotka ovat syntyneet aika nopeaan tahtiin. Metallimusiikkia pitkään tehnyt Lauri Tuohimaa pohtii ikuista muusikkoa askarruttavaa asiaa. Suurten yleisöjen tavoittaminen olisi unelma, tinkimättä kuitenkaan siitä, että saa tehdä omanlaistaan musiikkia.

– Paras fiilis tulee siitä, kun kuulen biisin demovaiheessa. Kuulen, että se on nyt tässä ja miellyttää minua. Sitten, jos se miellyttää tekstinkirjoittajaa ja bändiä, niin siitä tulee ne parhaimmat kicksit, että jes!

Lauri Tuohimaa esittää kappaleet yhdessä Tuohimaa-kokoonpanonsa kanssa. Ensimmäinen single on nimeltään Sinä kestät sen, joka julkaistaan 2.4.2015.

Lue seuraavaksi