1. yle.fi
  2. Uutiset

Idols-voittaja Mitran esikoisalbumia on tehty sydämellä – päivämäärä viimein selvillä

Oululainen Idols-voittaja Mitra Kaislaranta työstää kauan odotettua soolouran esikoisalbumia, joka julkaistaan elokuussa. Levyn toinen sinkkulohkaisu ilmestyy huhtikuussa.

kulttuuri
Mitra Kaislaranta istuu Yle Oulun toimituksessa.
Noora Takamäki / Yle

Mitra Kaislaranta, pelkällä etunimellään esiintyvä Mitra, on lähes puolentoista vuoden odottelun jälkeen julkaisemassa soolouransa esikoisalbumia. Vuoden 2013 seitsemännen tuotantokauden Idols-voittajana suurelle yleisölle tutuksi tullut nuori nainen ei kuitenkaan ole täysin kokematon musiikkimaailmassa. Mitra on keikkaillut myös oululaisessa teiniduo Lissuissa yhdessä The Voice of Finland -kilpailija Tiia Erämeren kanssa.

– Niistä ajoista jäi käteen sekä hyvää että huonoa. En kuitenkaan vaihtaisi mitään pois ja lämmöllä muistelen niitä aikoja, se oli ihan mieletöntä, Kaislaranta kertoo.

Levyllä ei ole yhtään mitään, mistä en tykkäisi.

Mitra Kaislaranta

Lissujen menestyksen aikoihin vuonna 2008 Mitra oli vain 15-vuotias. Sen jälkeen nuori nainen on löytänyt yhä vahvemmin oman musiikillisen tyylinsä.

– Uudella artistilla kestää aina hetken luoda omaa musiikillista identiteettiään. Oli onni, että olen osaavien ihmisten kanssa saanut rauhassa työstää uutta albumia.

Elokuussa julkaistava soolouran esikoislevy henkii vahvasti Mitran omaa tyyliä.

– Levyllä ei ole yhtään mitään, mistä en tykkäisi. Muuten en tekisi sitä, musiikki on kuitenkin sydämen asia.

Pinnan alla on pöhissyt

Viimeiset puolitoista vuotta ovat olleet täynnä isoja muutoksia. Kun Mitran esikoisalbumi viimein elokuussa julkaistaan, on Idols-voitosta ehtinyt silloin vierähtää jo melkein kaksi vuotta.

– Ihmiset helposti ajattelevat, että jos ei ole jatkuvasti telkkarissa tai muuten näkyvillä, ei tee mitään. Pinnan alla pöhinä on kuitenkin ollut kova. Jotenkin sitä toivoo jo sellaista seesteisyyttä elämään, Kaislaranta kertoo.

Olen parhaimmillani juuri silloin, kun saa antaa yleisölle ja yleisö antaa takaisin.

Mitra Kaislaranta

Levyä on työstetty aktiivisesti siitä lähtien, kun Mitra viime keväänä valmistui muusikoksi Oulun konservatoriosta. Aherruksesta on saatu pieni maistiainen tammikuussa julkaistun Kukka kaipaa valoa -sinkun merkeissä. Toinen sinkkulohkaisu tulee jo huhtikuussa.

– Oltiin kaavailtu albumin julkaisua jo keväälle, mutta olen tosi fiilisihminen ja alkoi tuntua siltä, että siirretään se kuitenkin elokuulle. Se on nyt lukkoon lyöty, lupaan käsi sydämellä.

Vaikka odotus on tuntunut pitkältä, on levy jo nyt kokonaisuudessaan valmis. Mitra odottaakin malttamattomana keikkailun aloittamista.

– Olen parhaimmillani juuri silloin, kun saa antaa yleisölle ja yleisö antaa takaisin.

Noora Takamäki / Yle Oulu

Lue seuraavaksi