Syyttäjät: Germanwingsin perämiestä hoidettiin itsemurha-ajatusten takia vuosia sitten

Germanwingsin matkustajakoneen maahansyöksyn todennäköisesti aiheuttanut perämies on saanut hoitoa itsetuhoisten ajatusten takia, kertovat syyttäjät. Hoidosta on useita vuosia aikaa.

Ulkomaat
Valtionsyyttäjä Christoph Kumpa puhui median edustajille syyttäjäntoimiston edessä Düsseldorfissa, Saksassa maanantaina.
Valtionsyyttäjä Christoph Kumpa puhui median edustajille syyttäjäntoimiston edessä Düsseldorfissa, Saksassa maanantaina.Rolf Vennenbernd / EPA

Saksalaisten syyttäjien mukaan Germanwingsin matkustajakoneen maahansyöksyn todennäköisesti aiheuttanutta perämiestä on vuosia sitten hoidettu itsemurha-alttiuden takia.

Hoitoon johtaneista itsetuhoisista ajatuksista on syyttäjien mukaan kulunut useita vuosia.

Perämies Andreas Lubitz on ollut hoidettavana itsetuhoisuuden takia ennen kuin hän suoritti lentolupakirjan. Syyttäjien mukaan psykoterapeuttinen hoito kesti pitkään.

Syyttäjien mukaan perämiehen viime aikaisissa potilastiedoissa ei ole merkkejä itsetuhoisuudesta tai aggressiivisuudesta muita ihmisiä kohtaan.

Syyttäjät sanoivat, ettei perämiehen teon motiivi ole tiedossa. Tiedotustilaisuudessa ei myöskään vahvistettu, että Lubitz olisi kärsinyt näköongelmista. Merkkejä elimellisestä sairaudesta ei ole tutkinnassa paljastunut.

Kaikki koneessa olleet 150 ihmistä kuolivat, kun Germanwingsin kone syösyi päin jyrkännettä Ranskan Alpeilla viime tiistaina.

Perämiehen epäillään lukinneen itsensä koneen ohjaamoon ennen maahansyöksyä. Perämies ei päästänyt poistunutta koneen kapteenia enää takaisin ohjaamoon.

Lähteet: Reuters, AP