1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pori

Sinetti valtuustolta: Pori myy Rosenlewin vanhan pääkonttorin

Porin valtuustossa äänestettiin Antinkadulla Kokemäenjoen rannassa sijaitsevan arvokiinteistön myynnistä. Valtuusto hyväksyi esityksen, jota tekninen lautakunta vastusti.

Pori
autoja parkissa talojen edessä
Antti Laakso / Yle

Kiista Kokemäenjoen rannassa sijaitsevan Rosenlewin vanhan pääkonttorin myynnistä on päättynyt Porissa kiinteistön myyntiin puimuritehdas Sampo-Rosenlewin omisdtajien kiinteistöyhtiölle.

Valtuusto äänesti asiasta ja teki myyntipäätöksen äänin 46–10. Pori saa kiinteistöstä kaksi miljoonaa euroa. Myyntiä nykyehdoilla vastustivat ennen äänestyksiä perussuomalaiset ja vasemmistoliitto. Kristillisten Marika Hiltunen vaati asian palauttamista valmisteluun.

Porin tekninen lautakunta vastusti myyntiä, mutta kaupunginhallitus käytti otto-oikeutta ja esitti valtuustolle myyntiä. Lautakunta olisi halunnut kilpailuttaa myynnin. Lautakunnassa demarit vastustivat myyntiä toisin kuin valtuustossa.

SR-kiinteistöt ei ole kertonut, mitä se suunnittelee vanhan pääkonttorin tiloihin pidemmällä aikavälillä. Tämän vuoden loppuun saakka Porin kaupunki jatkaa tiloissa vuokralaisena.

22:09 Korjattu kristillisdemokraattien Hiltusen kantaa: hän halusi palauttaa asian valmisteluun, ei vastustanut myyntiä.