Tuulivoimayhtiö on tarjonnut pyörätietä valitusten poisvetämisestä

Tuulivoimayhtiö Intercon Energy tarjoaa rahaa kevyenliikenteen väylän rakentamiseen Revonlahdelle, jos yhtiön tuulivoimahankkeista tehdyt valitukset vedetään pois hallinto-oikeudesta. Asiasta kertoo Siikajokilaakso -lehti.

Kotimaa
Tuulimylly sinistä taivasta vasten
Laura Holappa / Yle

Siikajokilaakso-lehti kertoo, että tuulivoimayhtiö Intercon Energy on yrittänyt tasoittaa hankkeidensa matkaa Revonlahden pyörätien avulla.

Tuulivoimayhtiö Intercon Energy (IE) on tarjoutunut rahoittamaan kevyenliikenteen väylän rakentamista maantien 807 varrelle Revonlahdelle. Yhtiöllä on kuitenkin ollut yksi ehto: hallinto-oikeuteen jätetyt valitukset Vartinoja II ja Isoneva I tuulivoimalahankkeista on vedettävä pois.

Siikajokilaakso -lehden jutussa kerrotaan, että ehdotuksen teki puhelimitse helmikuun lopulla IE:n toimitusjohtaja Markku Tarkiainen revonlahtiselle kunnanvaltuston jäsenelle Riitta-Liisa Salmenkankaalle. Salmenkangas on yksi valituksen jättäjistä.

Intercon Energy painottaa, ettei kyseessä ole lahjus, vaan avustus yhteisölle ja halu jouduttaa voimaloiden rakentamista. Salmenkangas ei suostunut yhtiön ehdotukseen.

Valitukset ovat viivästyttäneet voimalahankkeita noin vuodella. Päätöstä odotetaan kesällä.