1. yle.fi
  2. Uutiset

Kollaja-päätös vesitti perhokalastuksen MM-kisat – "Päätös on lopullinen"

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö siirtää kisat Kollajan maisemista ulkomaille. Järjestö ei hyväksy Pudasjärven kaupungin myönteistä kantaa Kollajan allashankkeeseen.

luonto
Iijoki, Taivalkoski
Ensio Karjalainen / Yle

Pudasjärvelle suunnitellut perhokalastuksen maailmanmestaruuskilpailut on peruttu. Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö perustelee peruutusta Pudasjärven kaupungin Kollaja-päätöksellä.

Vapaa-ajankalastajat sanovat, että kaupungin päätös on keskusjärjestön tavoitteiden vastainen. Se myös vaarantaa vakavasti Iijoen vesistön tulevaisuuden merkittävänä vaellusreittivesistönä.

MM-kisat oli tarkoitus järjestää Pudasjärvellä kesällä 2017.

– Päätös on lopullinen. Muuta päätöstä emme voineet tehdä. Emme voi tukea toimillamme Pudasjärven kaupungin tekemää päätöstä tukea Kollaja-hanketta, sanoo vapaa-ajankalastajien perhokalastusjaoston puheenjohtaja Ilkka Pirinen.

Pirinen muistuttaa, että kisat ovat melkoinen taloudellinen menetys Pudasjärvelle. Kisat ovat jättäneet järjestäville paikkakunnille keskimäärin puoli miljoonaa euroa.

– Kalastajia olisi ollut tulossa Pudasjärvelle noin kolmestakymmenestä maasta, Pirinen toteaa.

Kilpailun järjestämisen yhtenä keskeisenä tavoitteena oli Iijoen alueen kalastuskohteiden tunnetuksi tekeminen ja kalastusmatkailun kehittäminen.

Lue seuraavaksi