Sisäilmaongelmista kärsivän Matinkylän hallin korjaustarve selvitetään – käyttökieltoa ei ole

Espoon Tilakeskus-liikelaitos pyysi Espoon ympäristöterveydeltä lausuntoa Matinkylän jäähallin sisäilmasta. Ympäristöterveyden mukaan Matinkylän jäähallin sisäilmassa ei havaittu mitään poikkeavaa eikä mikään tila ei ole käyttökiellossa. Espoo selvittää huhtikuun loppuun mennessä, mitä korjauksia se tekee halliin.

Kotimaa

Espoo selvittää huhtikuun loppuun mennessä, mitä korjauksia se tekee sisäilmaongelmista kärsivään Matinkylän jäähalliin.

Espoon Tilakeskus-liikelaitos pyysi Espoon ympäristöterveydeltä lausuntoa Matinkylän jäähallin sisäilmasta.

Ympäristöterveyden mukaan Matinkylän jäähallin sisäilmassa ei havaittu mitään poikkeavaa eikä mikään tila ei ole käyttökiellossa.

Espoon ympäristöterveyden lausunnossa kuitenkin todetaan, että jäähallin pukuhuoneiden ilmanvaihto on tarkastettava ja tarvittaessa korjattava.

Mahdolliset ilmavuodot alapohjasta ja muista rakenteista pitää estää ja huonokuntoiset lattiat ja seinät tulee korjata, lausunnossa sanotaan.

Lisäksi jäänhoitohuoneen huoltohallin sisäänkäynnin yläpuolella olevat mikrobivaurioituneet levyt ja muut vaurioituneet osat tulee korjata. Myös jäänhoitohuoneen huoltohallin rakenteiden kunto pitää selvittää ja vauriot korjata.

Espoon Tilakeskus antaa ympäristöterveydelle selvityksen tehtävistä korjauksista 27. huhtikuuta mennessä. Jäähalli on käytössä kauden loppuun eli 26. huhtikuuta asti.

Tilakeskuksen sisäilma-asiantuntija Julia Debbarh kertoo, että nyt selvitetään, mitä korjauksia tehdään ja miten ne tehdään. Sinänsä ympäristöterveyden antama lausunto ei ole lista, joka Tilakeskuksen pitää toteuttaa.

– Esimerkiksi pukuhuoneiden kohdalla katsotaan, korjataanko ne vai tehdäänkö jokin muu ratkaisu. Tärkeintä on, että pukuhuoneet ovat käytössä.