Liiskaantunut leipä, paleltunut basilika ja repeytynyt pussi – ruokakassin täyttö on yllättävän vaikeaa

Ruokakassin pakkaaminen kiireessä ja keskittymättä aiheuttaa joskus ikäviä yllätyksiä. Jauheliharasia viiltää muovikassiin reiän tai yrtti paleltuu pakastehernepussin vieressä. Puhumattakaan paahtoleivästä, joka tuli epähuomiossa pakattua jauhopussin alle.

Kotimaa
Pöydällä jauhelihaa, jauhoja, maitoa, suklaamunia, paahtoleipää, jugurttia, grillibroileria, salaattia ja jäätelöä
Nämä on helppo pakata ruokakassiin - tai niin sitä luulisi. Kiireessä ja keskittymättä kassin pohjalta saattaa löytyä liiskaantunut leipä tai lämpimän grillibroilerin vieressä sulanut jäätelö.Maija Tuunila / Yle

Ruokakassin pakkaaminen tuntuu äkkiseltään helpolta hommalta, mutta yllättävän monelle siinä käy kömmähdyksiä. Kotkalaisen K-marketin myyjä Emma Blomqvist kertoo, että lähes päivittäin joku onnistuu hajoittamaan muovikassin.

– Jos kassiin tunkee huolimattomasti esimerkiksi teräväreunaisen jauheliharasian, se viiltää pussin auki. Onneksi useimmat huomaavat sen jo pakkausvaiheessa, eikä vasta pihalla, kun tavarat tipahtavat maahan.

Myös huonosti pakatut maitopurkit aiheuttavat ongelmia. Terävät siivekkeet tekevät helposti reikiä muovipussiin ja reiät alkavat pikku hiljaa suurentua. Jos autolle pääsee kunnialla, liian täyteen ahdettu ruokakassi auton takapenkillä kaatuu suhteellisen helposti reippaassa kurvissa ja kotipihalla ensimmäinen työ on keräillä ostokset lattialta ja penkkien alta.

Emma Blomqvist on myös huomannut mielenkiintoisen ilmiön, jos kasseja on enemmän kuin yksi.

– Toiseen kassiin laitetaan kaikki raskaat tavarat ja toiseen kevyet. Kassit olisi huomattavasti helpompi kantaa, jos ne olisivat tasapainossa.

Basilika ei viihdy pakasteiden kanssa

Kiireessä pakattu ruokakassi saattaa kotona aiheuttaa ikäviä yllätyksiä. Kassin pohjalta löytyy liiskaantunut paahtoleipä, sipsipussi tai suklaamuna.

Se jauhopussi olisi kannattanut laittaa alimmaiseksi.

Yrtti saattaa näyttää epäilyttävän nuutuneelta; basilika ei viihdy kauppakassissa pakastehernepussin vieressä. Jäätelöpakettia puolestaan ei kannata laittaa samaan kassiin lämpimän grillibroilerin kanssa.

Emma Blomqvistin mukaan huonosti pakkaavia ei voi laittaa tiettyyn kategoriaan esimerkiksi iän tai sukupuolen mukaan. Pakkausmokia synnyttävät yleensä kiire ja huolimattomuus.