1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Jäänmurtajalakko uhkaa satojen koripallojuniorien kisamatkaa

Tapiolan Hongan juniorivalmentajan mielestä olisi harmi, jos nuorten turnausmatka Ruotsin Södertäljeen jäisi väliin jäänmurtajien työehtosopimusriidan takia.

Klaus Rauhansalo. Kuva: Yle

Kiista jäänmurtajien työehtosopimuksesta uhkaa haitata Suomen viennin lisäksi myös Itämeren matkustajaliikennettä. Mahdollisen tukilakon kärsijöinä olisivat muun muassa turnausmatkalle Ruotsin Södertäljeen aikovat suomalaiset koripallojuniorit.

Tapiolan Hongan 03-tyttöjen valmentaja Klaus Rauhansalo kertoo, että yksin Hongasta on lähdössä toistasataa nuorta koripalloilijaa Södertäljessä pelattavaan Scania Cupiin.

– Innolla porukka on odottanut tätä turnausta, ja olisi harmi, jos tällaisen syyn takia se jäisi väliin, Rauhansalo sanoo.

Suomesta on osallistumassa turnaukseen useita satoja pelaajia, Rauhansalo arvioi. Matkaan olisi lähdössä myös runsaasti juniorien kannustusjoukkoja.

– Kyllä se on aika harmi, että joukkueen keskeinen turnaus riistetään, kun silloin on tosi hauskaa ja silloin ystävystytään paremmin, kertoo Hongan B-tyttöjen pelaaja Sara Bejedi.

Rauhansalon mukaan edestakainen matka ruotsinlaivalla on osa turnausta.

– Siellä tavataan toisia joukkueita ja vietetään keskenään aikaa, Rauhansalo kertoo.