1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Helsingin kaupunki tarjoutuu maksamaan uusien asunnon ostajien yhtiövastikkeet

Helsingin kaupunki aikoo vauhdittaa omaa asuntomyyntiään uusin tehokeinoin. Keinoihin kuuluu muun muassa se, että kaupunki tarjoutuu maksamaan valikoitujen asuntojen osalta asunnon ostajien yhtiövastikkeet ensimmäisen vuoden ajalta.

Kuva: Tiina Kokko / Yle

Asuntotuotantotoimiston toimitusjohtajan Sisko Marjamaan mukaan asuntomarkkinat ovat heikentyneet, ja tämä on vaikeuttanut myös kaupungin omistusasuntomyyntiä. Nyt Helsingin kaupunki haluaa vauhdittaa asuntomyyntiään erilaisten houkuttimien avulla.

Kaupunki aikoo muun muassa maksaa asunnon ostajien yhtiövastikkeet ensimmäisen vuoden ajalta, jos he ostavat asunnon kaupungin omistamasta asuntoyhtiöstä huhti–kesäkuun aikana. Tällaisia kohteita on tällä hetkellä kaupungilla myynnissä 65 asunnon verran. Tarjousten piirissä on yhteensä kuusi uutta asuintaloa, jotka ovat pääsiassa Hitas-kohteita.

Hiljaisina aikoina on laskettava hintoja tai tarjottava houkuttimia

Myyntiajat ovat asuntotoimiston mukaan tällä hetkellä pitkiä, eikä asuntomarkkinoita piristä muu, kuin erilaiset asunnontuottajien tarjoamat rahalliset hyvitykset ostajille.

Yhtiövastikkeiden maksun lisäksi Helsingin kaupunki antaa huhti–kesäkuussa kaupat tehneille asunnonomistajille mahdollisuuden eräännyttää puolet kauppahinnasta vuoden päähän. Tämä tarkoittaa uusille asunnonomistajille käytännössä sitä, että asunnon kauppahinnan toista puolikasta voi ryhtyä maksamaan vasta vuoden asunnon ostamisen jälkeen.

Asuntotuotantotoimiston toimistusjohtajan Sisko Marjamaan mukaan kaupungin uudet asuntomyynnin vauhdituskeinot ovat luontevin tapa piristää kaupantekoa 65 pisimpään myymättä olleen asunnon osalta.