Nyt puhuu Blue White Eaglen omistaja – "uusi omistaja vastaa aluksen siirtokustannuksista"

Lappeenrannan Rauhan satamassa tyhjillään maannut laiva on saamassa uuden omistajan jo muutaman viikon sisällä. Tavoitteena on siirtää laiva pois Rauhasta vappuun mennessä.

Kotimaa
Blue White Eaglen omistaja Pekka Sivonen on aidannut laivan ja sitä valvotaan nyt kameroilla.
Lappeenrannan Rauhan satamassa siirtoa odottava Blue White Eagle -alus saanee uuden omistajan parin viikon sisällä. Omistaja Pekka Sivosen mukaan laivalla on yli kymmenen ostajaehdokasta. Pekka Sivosta haastattelee Ani Malmi.

Lappeenrannan Rauhan satamassa siirtoa odottava Blue White Eagle -alus saanee uuden omistajan parin viikon sisällä. Omistaja Pekka Sivosen mukaan laivalla on yli kymmenen ostajaehdokasta.

Kauppa tehdään laiturissa olevasta laivasta, eli uusi omistaja tulee vastaamaan laivan siirtokustannuksista. Sivosen mukaan laiva on siirtokuntoinen.

Se ei ole ajokunnossa, mutta hinauskunnossa se on.

Blue White Eagle -aluksen omistaja laivan kunnosta

– Se ei ole ajokunnossa, mutta hinauskunnossa se on. Me saamme luvat siirtää laiva telakalle.

Siirto telakalle

Uusi omistaja siirtää laivan ensitöikseen telakalle, missä sen kunto tarkastetaan merenkulkuviranomaisten edellyttämään kuntoon.

– Aluksen ajaminen edellyttää pohjan tarkastamista ja viranomaisten hyväksyntää, Sivonen kertoo.

Sivosen mukaan telakaksi on useita vaihtoehtoja ja korjaamisesta päättää mahdollinen uusi omistaja.

Lappeenrannan Rauhan rannassa kohta neljä vuotta maannut alus ei pääse liikkeelle omin voimin. Liikenteen turvallisuusviraston yksikönpäällikkö Ilkka Salmisen mukaan alus ei ole omilla koneilla ajettavissa tai hallittavissa. Trafista kerrotaan myös, että alusta ei ilman vakuutusta voi hinata.

– Aluksella ei tällä hetkellä vakuutusta ole, mutta se tullaan hinausta varten ottamaan, Sivonen sanoo.