Suksivoidekielto, rajan siirtelyä, giniä ruokakaupassa – aprillia, aprillia!

Huhtikuun ensimmäinen päivä on jälleen houkutellut pohjoisenkin tiedotusvälineitä aprillaamaan lukijoitaan ja kuuntelijoitaan.

Kuva: Antti Heikinmatti / Yle

Huhtikuun ensimmäisen päivän uutisia lukiessaan saa olla tarkkana. Uskomattomalta kuulostavan jutun kohdalla herkeää helposti epäilemään vilunkipeliä.

Pohjoisessa aprillauksen makua oli Pohjolan Sanomien uutisessa (siirryt toiseen palveluun), jonka mukaan Ruotsin raja siirretään keskelle Tornionjokea, väylän syvimpään kohtaan.

Lisäksi Pohjolan Sanomat kertoo, että Tornionlaaksosta muodostetaan erityistalousalue, jossa muun muassa henkilökohtaiset tulot ovat verovapaita.

Kumisaapastehdas Ouluun, Rovaniemelle avantouintikeskus

Lapin Kansa kertoo erityisesti avantouimareita ilahduttavan uutisen (siirryt toiseen palveluun), jonka mukaan tuntemattomaksi jäänyt lottomiljonääri lahjoittaa Rovaniemelle enintään 3 miljoonaa euroa avantouintikeskuksen rakentamista varten.

Oululainen nettilehti Mediaoulu puolestaan kohahdutti kertomalla, että Nokia tekee paluun Ouluun (siirryt toiseen palveluun). Kumisaapastuotanto alkaa uudessa tehtaassa vuonna 2020.

Kaleva puolestaan kertoi aloittavansa vähäpukeisten ihmisten kuvien julkaisemisen (siirryt toiseen palveluun) lehden kolmossivulla. Halukkaita vapaaehtoisia kutsuttiin jopa toimitukseen ilmoittautumaan.

Viinaa ruokakauppoihin ja käärmeitä vanhainkotiin

Luulajassa ilmestyvä sanomalehti Norrländska Socialdemokraten puolestaan kirjoittaa, että kauppaketju ICA alkaa myydä omaa halpamerkkiviinaansa (siirryt toiseen palveluun).

ICA Basic -gininä myydään lehden nettisivujen mukaan englantilaisen Sainsbury's -kauppaketjun tuotetta omalle merkille brändättynä. Sunnuntaisin ei tosin kannata suunnata alkoholiostoksille Norrbottenin ainoaan alko-ICAan Luulajan Storhedenissä – joku roti se sentään on Ruotsissakin.

Vahvasti aprillijekulta vaikuttaa myös Kurirenin netti-tv -uutinen (siirryt toiseen palveluun) käärmeiden käyttämisestä hoitoeläiminä vanhainkodeissa. Jutussa on tottakin mukana: hyvin harva nimittäin on allerginen käärmeille, toisin kuin yleisesti hoitoeläiminä käytetyille koirille.

Yle Perämeren aamulähetyksen kuuntelijat saattoivat myös hieraista korviaan, kun kuulivat EU-direktiivistä joka kieltää pito- ja fluorivoiteet. Tässäkin jutussa oli tietysti totta toinen puoli: fluorivoiteet ovat tunnetusti haitallisia terveydelle.