Hengenvaara-teippi säikäytti leikkipuiston reunalla: "Ei huolta, sähköt on jo kytketty pois"

Ohikulkijat ovat viime päivinä hämmästelleet leikkipuiston viereen ilmestyneitä hengenvaara-teippauksia Porissa. Vesitornin lähistöllä näkyy ainakin kahdessa valaisintolpassa irtonaisia johtoja ja teipattuja kytkentäkaappeja. Pori Energian mukaan kaapit on jo tehty vaarattomiksi.

Kotimaa
hengenvaara-teippaus leikkipuiston vieressä
Rami Koivula / Yle

Porin vesitornin lähettyvillä olevat valaisinpylväät eivät ole vaaraksi leikkipuistossa kävijöille, vaikka näky onkin monen mielestä epäilyksiä herättävä. Ainakin kahdessa pylväässä on irtonaisia sähköjohtoja ja niiden kytkentäkaapit on teipattu kiinni teipillä, jossa lukee hengenvaara. Käytännössä vaaraa ei kuitenkaan enää ole.

– Pylväistä on katkaistu sähköt. Niissä on vielä varmuuden vuoksi teippaukset, kun paikalla on kuitenkin irtonaisia sähköjohtoja, kertoo tiimipäällikkö Jukka Myllykoski Pori Energiasta.

Pari viikkoa sitten tilanne oli kuitenkin huomattavasti uhkaavampi. Vandaalit olivat leikkineet hengellään, kun he olivat rikkoneet kaappeja ja väännelleet kaappeja auki. Kokemattoman silmään johdot näyttävät niin paksuilta, että osa on luullut johtoja jopa voimavirtakaapeleiksi.

– Kaapelit ovat paksuja siksi, että ne ovat niin vanhoja. Mutta virtaahan niissäkin on toki kulkenut, Myllykoski kertoo.