1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Eduskuntavaalit 2015

Yhdistä poliitikko lemmikkiin – tee leikkimielinen kuvavisa

Poliitikko luo lemmikillään myönteistä julkikuvaa itsestään. Testaa, kuinka monta poliitikkoa osaat yhdistää oikeaan lemmikkiin. Voit tarkistaa oikeat vastaukset jutun lopusta.

Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Poliitikot ovat aina osanneet hyödyntää lemmikkinsä arvon oman julkikuvansa rakentamisessa myönteiseksi. Jo Urho Kekkonen kutsui tv-kamerat paikalle liikkuessaan lemmikkinsä kanssa luonnossa.

Tuorein yrittäjä on ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.), joka silittelee lemmikkiä hellästi vaalivideossaan. Tosin Tuomiojalla ei ole omaa kotieläintä, vaan videon eläin on vain lainattu kuvauksia varten.

– Lemmikin läsnäolo tuo lämpöä ja inhimimillisyyttä. Poliitikon imago inhimillistyy ja häneen tulee kansanomaisia piirteitä. Koiranomistajat voivat sitten pitää juuri siitä koirasta ja kissanomistajat siitä kisarodusta. Tulee samankaltaisuuden tunteita, toteaa dosentti, bränditutkija Kirsti Lindberg-Repo.

Tuttuudestaan huolimatta lemmikin yhdistäminen oikean poliitikkoon voi olla yllättävän haastavaa. Jutun ohessa on kuvat kahdeksasta poliitikosta ja kahdeksasta lemmikistä. Testaa, kuinka monta poliitikkoa osaat yhdistää oikeaan lemmikkiin.

Voit tarkistaa oikean rivin vierittämällä jutun loppuun.

Oikea rivi: 1H, 2D, 3B, 4F, 5A, 6E, 7G, 8C