Alppien turmapaikalta julki videokuvaa – Lufthansan johtaja vaikeni perämiehestä

Lufthansan ja Germanwingsin johtajat laskivat seppeleen lentoturman uhrien muistomerkille. Ranskan sisäministeriö julkisti kuvaa pelastustöistä vuorilla.

Ulkomaat
Pelastusmiehistöä työskentelemässä Germanwingsin turmakoneen putoamispaikalla.
Ranskan sisäministeriö on julkaissut videokuvaa pelastusryhmien työstä Germanwingsin turmapaikalla. Pelastustyöntekijät rakensivat turmapaikalle tien, jotta se olisi helpommin saavutettavissa. Keskiviikkona Lufthansan ja Germanwingsin toimitusjohtajat laskivat seppeleen turman uhrien muistokivelle Ranskan Alpeilla.

Lentoyhtiö Lufthansan pääjohtaja Carsten Spohr ja tytäryhtiö Germanwingsin johtaja Thomas Winkelmann vierailivat Alpeille syöksyneen matkustajakoneen turmapaikalla keskiviikkona. Johtajat hiljentyivät turman uhrien muistomerkille ja laskivat seppeleen.

Spohr ja Winkelmann eivät vastanneet paikalla olleiden toimittajien kysymyksiin siitä, kuinka paljon lentoyhtiö tiesi perämies Andreas Lubitzin mielenterveydestä. Spohr tyytyi sanomaan, että turman syyn ymmärtäminen kestää "hyvin, hyvin kauan".

Samaan aikaan Ranskan sisäministeriö julkisti videokuvaa turmapaikan pelastustöistä. Pelastusoperaation johtajan Jean-Marc Menichinin mukaan kaikki uhrien jäänteet on kerätty paikalta pois ja jäljellä on enää koneen osia ja matkustajien tavaroita. Viranomaiset ovat rakentaneet tien onnettomuuspaikan lähelle.

Rikostutkijoiden mukaan uhrien tunnistaminen ja jäännösten palauttaminen omaisille kestää vielä useita kuukausia.

Lähteet: AP, Reuters