Säiliöautosta valui öljyä maahan Kittilässä – onnettomuus haittaa liikennettä

Kittilässä on tapahtunut liikenneonnettomuus polttoöljylastissa olevalle säiliöautolle. Autosta on valunut kymmeniä litroja kevyttä polttoöljyä maastoon.

liikenne
Säiliöauto-onnettomuus Kittilän Alakylässä
Raimo Torikka / Yle

Liikenneviraston mukaan onnettomuusajoneuvossa oli lastina 51 500 litraa kevyttä polttoöljyä. Sekä vetoauton että perävaunun säiliöt ovat vuotaneet öljyä ympäristöön. Vetoauto on kaatunut kyljelleen ja säiliövaunu on ylösalaisin.

Tähän mennessä öljyä on valunut onnettomuusautosta kymmeniä litroja. Öljyä alettiin siirtää toiseen säiliöautoon aamupäivän aikana.

– Vuotanutta öljyä kerätään turpeella ja estetään öljyn laajempi leviäminen, sanoo Lapin pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Jussi Hannukari.

Hänen mukaansa lähellä onnettomuuspaikkaa on Kotioja. Uhkana voi olla, että öljy pääsisi sitä myöten Ounasjokeen. Tämän takia ojaa yritetään padota. Onnettomuuspaikalle siirretään päivän aikana pelastus-, hinaus- ja nostokalustoa, muun muassa kaivinkone, joka on jo paikalla.

Onnettomuuspaikan ohi on järjestetty kiertotie Ylipään tien kautta. Onnettomuuskohteen raivaukseen ja säiliöauton nostamiseen kuluu koko päivä iltaan asti.

Onnettomuuspaikka on Ylipään kohdalla noin 800 metriä Alakylästä Kaukoseen päin keskellä pitkää suoraa. Tie oli aamulla erittäin liukas onnettomuuspaikalla – kuten monin paikoin muuallakin Lapissa.

Korjattu klo 12.25: Öljyä on tuoreimpien tietojen mukaan valunut maahan vain kymmeniä litroja eikä satoja litroja