Asemiehet hyökkäsivät yliopiston kampukselle Keniassa

Ainakin 14 ihmistä on kuollut Somalian rajan lähellä tehdyssä hyökkäyksessä. Punaisen ristin mukaan hyökkääjät ovat ottaneet panttivankeja. Iskun tekijäksi ilmoittautui al-Shabaab.

Ulkomaat
Sotilaita Garissan kaupungissa Keniassa lähellä yliopistoa, jonne asemiehet hyökkäsivät.
Poliisi ja armeija kerääntyivät hyökkäyksen tapahtumapaikalle. Taustalla voi kuulla laukausten ääniä.

Joukko raskaasti aseistautuneita miehiä on hyökännyt yliopistolle Garissan kaupungissa Kenian pohjoisosassa. Poliisin tietojen mukaan ainakin 14 ihmistä on kuollut ja kymmeniä loukkaantunut. Poliisi ja armeijan sotilaat ovat käyneet miesten kanssa tulitaistelua useita tunteja, ja taistelun kerrotaan jatkuvan yhä.

– Hyökkääjät ampuivat summittaisesti ympärilleen yliopiston alueella, sanoi Kenian pääsyyttäjä Joseph Boinet.

Kenian Punainen risti kertoi myöhemmin aamupäivällä, että asemiehet olivat ottaneet opiskelijoita panttivangeiksi. Noin 50 opiskelijaa oli vapautettu, mutta jäljelle jääneiden panttivankien määrästä ei ole tietoa.

Punaisen ristin mukaan panttivankitilanne ja laukaustenvaihto jatkuvat yhä.

Poliisi kertoi aamulla, että miehet on saarrettu lopulta kampuksella sijaitsevaan rakennukseen, josta kuului räjähdyksiä ja laukauksia.

Somaliasta käsin toimiva islamistinen al-Shabaab-järjestö ilmoittaa olevansa iskun tekijä.

Garissan kaupunki sijaitsee lähellä Somalian rajaa. Al-Shabaab on aiemmin tehnyt iskuja alueella. Järjestö pitää Keniaa vihollisenaan, sillä Kenia on lähettänyt Somaliaan joukkoja taistelemaan al-Shabaabia vastaan.

Lähteet: AP, Reuters