Perussuomalaiset valmiita maahanmuuton rajoittamiseen kansallisuuden mukaan

Jos valintaperusteena käytetään kansallisuuksien kustannuksia, perussuomalaiset päästäisivät Suomeen saksalaiset, virolaiset, kiinalaiset ja ruotsalaiset, mutta eivät somalialaisia ja irakilaisia. Puolueen laskelmien mukaan maahanmuuttajista koituu kansantaloudelle vähintään 700 miljoonan euron vuosittainen lasku.

politiikka
Suomen kielen oppitunti.
Yle

Perussuomalaiset ovat valmiit harkitsemaan maahanmuuton rajoittamista kansallisuuden perusteella.

Rajoitusten perustana voitaisiin käyttää kansallisuuksien Suomelle aiheuttamia kuluja.

Puolueen ajatuspajan toteuttamassa tutkimuksessa vertailtiin kymmenen suurimman kansallisuusryhmän aiheuttamia kustannuksia Suomelle.

Perussuomalaisten laskelmien mukaan maahanmuuttajista koituu Suomelle vähintään 700 miljoonan euron kustannukset vuosittain. Erot eri kansallisuuksien kokonaiskuluissa (nettotulonsiirroissa) olivat suuria.

Saksalaisista tuli eniten tuloja. Suurimmat menot aiheuttivat Somaliasta ja Irakista saapuneet.

Saksalaiset nousivat vuositasolla noin 5 000 euroa plussan puolelle, somalialaisista taas koitui vajaat 8 000 euroa miinusta.

Jos vertaillaan maahanmuuton taloudellisia nettovaikutuksia, eniten ja vähiten kustannuksia aiheuttavan kansallisuuden välillä oli eroa noin 16 000 euroa. Saksassa syntyneistä jäi valtion kassaan yli 2 300 euroa vuodessa. Somaliassa syntyneet taas veivät melkein 14 000 euroa.

– Aiemmin maahanmuutto on niputettu yhteen ja sen on perusteltu vauhdittavan taloutta ja lisäävän työllisyyttä. Meillä on vaikeat ajat edessä, ja on etsittävä mahdollisia leikkauskohteita. Meillä pitää olla tarkemmin tietoa, minkälainen maahanmuutto hyödyttää meitä ja minkälainen on haitallista, perusteli perussuomalaisten varapuheenjohtaja, kansanedustaja Juho Eerola.

Eerola arvioisi myös uudelleen eniten kuluja aiheuttavien somalialaisten kohdalla kiintiöpakolais- ja perheenyhdistämisjärjestelmää.

Osansa perussuomalaisten kritiikistä saivat myös Elinkeinoelämän valtuuskunta, kokoomus ja keskusta.

EVA on esittänyt maahanmuuton kaksinkertaistamista nykylukemista 34 000 ihmiseen vuosittain. Keskusta ja kokoomus taas ovat ottaneet myönteisen kannan maahanmuuton lisäämiseen talouskasvun, työllisyyden ja heikentyvän huoltosuhteen nimissä.

– Nyt eri maahanmuuttajaryhmien aiheuttamat kulut on paljastettu. Ei ole mitään tarvetta väittää, että me tarvitsemme maahanmuuttoa talouden pelastamiseksi, totesi Eerola.

Perussuomalaiset julkaisivat tuumaustunnillaa (siirryt toiseen palveluun)n Suomen Perustan tutkimuksen (siirryt toiseen palveluun)työikäisten maahanmuuttajien nettokustannuksista Suomen kansantaloudelle vuonna 2011.

Selvitys perustuu Tilastokeskuksen, THL:n ja Maahanmuuttoviraston rekisteritietoihin.