Miehelle kuusi vuotta vankeutta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja raiskauksesta

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1970 syntyneen miehen kuuden vuoden vankeuteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta. Mies seurusteli lapsen äidin kanssa.    

Kotimaa
Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden istuntosaleja.
Yle

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut pääkaupunkiseudulla asuvan miehen kuuden vuoden vankeuteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta. Teot tapahtuivat vuosien 2000-2007 aikana. Mies seurusteli lapsen äidin kanssa.

Vuonna 1970 syntynyt mies tuomittiin maksamaan asianomistajalle kivusta ja särystä 17 500 euroa, pysyvästä viasta ja haitasta 33 000 euroa ja kärsimyksestä 30 000 euroa. Seksuaaliset teot alkoivat lapsen ollessa 3-4-vuotias. Mies oli ollut sukupuoliyhteydessä lapsen kanssa tämän ollessa 10-11-vuotias. Teot olivat tapahtuneet lapsen kotona ja jatkuneet lähes koko lapsuusajan.

Miestä syytettiin myös törkeästä petoksesta, koska hän oli syyttäjän mukaan vuosina 2005-2008 erehdyttänyt Helsingin kaupunkia myöntämään hänelle väärin henkilötiedoin erilaisia sosiaalitukia yhteensä yli 15 000 euron edestä. Käräjäoikeus hylkäsi syytteen näytön puutteen vuoksi.