Huimaa autotaloa Hämeenlinnaan havitellut Sunny Car Center jätti maksamatta vuosien sponsorirahat HPK:lle

HPK:n edustusjoukkuetta vuosikausia tukenut Sunny Car Center on jättänyt maksamatta 50 740 euroa sponsorirahoja. Käräjäoikeus oli samaa mieltä ja nyt seura lähtee peräämään saataviaan oikeusteitse.

urheilu
Pikee-paita jossa on HPK:n ja SCC:n logo
Sunny Car Center ja HPK olivat yhdessä samassa paidassa. Nyt seura hakee saataviaan.Miki Wallenius / Yle

Kanta-Hämeen käräjäoikeus on määrännyt surullisen kuuluisasta autotalohankkeestaan tunnetuksi tulleen Sunny Car Centerin maksamaan 50 740 euroa markkinointisopimuksissa sovittuja sponsorirahoja Hämeenlinnan Pallokerholle.

Tuomio annettiin yksipuolisesti. HPK:n toimitusjohtaja Risto Korpela vahvisti Ylelle torstaina, että kyse on markkinointisopimuksista syntyneistä saatavista, jotka olivat syntyneet vuosien 2012 -2013 aikana.

Sunny Car Center oli vuosia tuttu tukija HPK:lle. Yhtiön aurinkoinen logo näkyi peliasuissa.

Kun Sunny Car Center ja sen edustaja eivät yrityksistä huolimatta ilmestyneet saatavia koskeneihin neuvotteluihin, päätti seura hakea rahoja perintätoimiston kautta. Tämäkään ei onnistunut.

Nyt summia haetaan oikeusteitse. Asiasta kertoi ensimmäisenä Taloussanomat (siirryt toiseen palveluun).

Löytyivätkö uudet sijoittajat?

Verottaja on jättänyt Sunny Car Centeristä konkurssihakemuksen helmikuun lopussa. Verovelkaa on syntynyt tähän mennessä yhteensä 266 000 euroa.

Hämeenlinnan kaupungin ja SCC:n välinen autotalon tonttikauppa purettiin oikeuden päätöksellä maaliskuun puolivälissä.

Torstaina Iltalehdessä (siirryt toiseen palveluun) SCC:n toimitusjohtaja Markku Ritaluoma esittelee uusina sijoittajina yhdysvaltalaisen pariskunnan. Tarkoitus on ensin maksaa yhtiön velat ja verorästit pois.