1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pääsiäinen

Kasvitieteellisessä puutarhassa mennään kohti pääsiäistä aarteita metsästämällä

Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha tarjoaa lapsille ja lapsenmielisille pääsiäisteemaista "aarteenmetsästystä" lämpimissä sademetsämaisemissa.

pääsiäinen
Sademetsän kasvuston joukosta pilkistää paikoin erilaisia pääsiäisteemaisia yllätyksiä.
Katri Pulkkinen / Yle

Välimerenhuone -nimisessä kasvihuoneessa tuntee paikoin aidosti kävelevänsä trooppisissa metsissä, sillä kasvusto on valtavaa. Ilmasto on kostea.

Pääsiäisen kunniaksi kasvuston lomaan on piiloteltu sinne tänne pääsiäisteemaisia yllätyksiä, kertoo ylipuutarhuri Simo Laine.

– Joka huoneeseen on piilotettu pieni kaniini ja aarrearkku, joita saa etsiä välillä ihan kunnolla. Täältä sademetsän siimeksestä niitä on varmasti kiva etsiskellä, sanoo Laine.

Sademetsän kasvuston joukosta pilkistää paikoin erilaisia pääsiäisteemaisia yllätyksiä. Välimerenhuoneen puuston lomassa kurkkii pääsiäispupuja ja tropiikkihuoneen viidakoissa roikkuu jopa pääsiäisnoita isojen lummealtaiden yllä.

Sademetsän kasvuston joukosta pilkistää paikoin erilaisia pääsiäisteemaisia yllätyksiä.
Katri Pulkkinen / Yle

Kasvien lisäksi myös lintuja

Joka huoneeseen on piilotettu pieni kaniini ja aarrearkku, joita saa etsiä välillä ihan kunnolla.

Simo Laine

Laineen mukaan kasvustoa on päivitetty pääsiäisen kunniaksi.

– Pääsiäisen kunniaksi tänne on kerätty myös pikkaisen erilaisuutta mm. Etelä-Afrikasta, Australiasta ja Kaliforniasta. Meillä on paljon greippejä jotka tuovat ulkoasuun pääsiäisen keltaisuutta, luettelee Laine.

Puutarhan tarjonta ei kuitenkaan rajoitu vain kasvustoon. Suuria kasvihuoneita asuttavat myös monet linnut maailman eri kolkista.

Sademetsän kasvuston joukosta pilkistää paikoin erilaisia pääsiäisteemaisia yllätyksiä.
Katri Pulkkinen / Yle

– Linnustossa on kakaduja ja undulaatteja. Tietysti Ruissalosta löytyy runsaasti myös kotimaisia luonnonlintuja, joten mahdollisuudet lintuharrastajille ovat loistavat, toteaa Laine.

Laine kertoo, että kasvitieteellisellä puutarhalla on myös oma kilpikonna.

– Kilpikonna on ollut täällä meillä jo 25 vuotta. Pääsiäisen kunniaksi meillä on myös kaksi kania ja tropiikkihuoneesta löytyy isoja jopa 40 -senttisiä karppeja, luettelee Laine.

Kasvitieteellinen puutarha on avoinna pääsiäisenä joka päivä klo 10–17.

Olavi Helenius

Lue seuraavaksi