Transtech solmi vaunusopimuksen ja irtisanoi 50 työntekijää

Kajaanilainen kiskokalustovalmistaja Transtech on allekirjoittanut torstaina VR Groupin kanssa sopimuksen 10 makuuvaunun ja 17 ohjausvaunun toimittamisesta. Tilauksesta huolimatta työtä ei riitä kaikille. Taustalla ei ole VR vaan Venäjän tilanne.

talous
Kolme Transtechin työntekijää työn ääressä
Sini Salmirinne / Yle

Transtech joutuu irtisanomaan väkeä vaikka saakin uusia työtehtäviä. Yhtiö ilmoitti irtisanovansa 50 yli 500:sta työntekijästään. Samalla Transtech kertoi toistaiseksi voimassa olevista lomautuksista. Viime kesästä lähtien lomautettuna on ollut 105 työntekijää, ja nyt heille tekee seuraa vielä 70 työntekijää lisää. Toimitusjohtaja Markku Blombergin mukaan taustalla on Venäjän tilanne.

– Me saimme toistasataa henkilöä useaksi vuodeksi työllistävän tavaravaunusopimuksen Venäjälle, ja se jouduttiin ajamaan alas heti ensimmäisenä vuotena. VR työllistää kuten ennenkin, mutta ei kata tuota Venäjän projektia.

Transtech toimittaa VR Groupille 10 makuuvaunua ja 17 ohjausvaunua vuosina 2016 ja 2017. Blombergin mukaan edelliset tilaukset VR:lle ovat valmistumassa, joten uusi työ antaa lisää työtä ehkä kahdeksi vuodeksi.

– Suurimmat toiveet on nyt laitettu raitioteihin. Meillä on raitiovaunutilaus Helsinkiin työn alla. Tampereella olemme jo allianssin suunnitteluvaiheessa, mutta se ei vielä tarkoita varmuutta vaunutilauksista. Joka tapauksessa Tampereenkin toteutus alkaisi aikaisintaan reilun vuoden päästä. Pohjoismaissa ja Euroopassa on lisäksi useita kaupunkeja, joissa raitiovaunuhankintoja on edessä.