Kenian yliopistoiskussa kuollut ainakin 147 – verisin isku yli 15 vuoteen

Kenian joukot hyökkäsivät yliopistoon linnoittautuneita terroristeja vastaan. Panttivangeista on kuollut ainakin 147, mutta lukua pelätään jopa suuremmaksi.

Ulkomaat
Ensiapuhenkilökunta taluttaa loukkaantunutta naista.
Dai Kurokawa / EPA

Kenialaisen Garissan yliopiston panttivangeista ainakin 147 on kuollut, kertovat viranomaiset. Siten yliopistoisku on Kenian verisin terroriteko sitten vuoden 1998 iskun Yhdysvaltain suurlähetystöön.

Poliisilähteistä saatujen tietojen mukaan kuolleita on jopa 160. Sisäministerin mukaan neljä hyökkääjää on ammuttu ja operaatio on ohi.

Kenialaiset sotilaat suojautuvat kovan asetulen jatkuessa lähellä Garissan yliopistoa 2. huhtikuuta 2015.
Kenialaiset sotilaat suojautuvat kovan asetulen jatkuessa lähellä Garissan yliopistoa 2. huhtikuuta 2015.Dai Kurokawa / EPA

Naamioituneet asemiehet iskivät yliopiston rakennuksiin varhain torstai-aamuna, kun opiskelijat olivat vielä nukkumassa. Hyökkääjät pitivät rakennuksissa olleita ihmisiä panttivankeinaan 12 tuntia, kunnes Kenian sotilaat aloittivat operaation heitä vastaan.

Iskun tekijäksi on ilmoittautunut somalialainen al-Shabaab-islamistijärjestö. Kenian poliisi on tarjonnut yli 200 000 euron löytöpalkkion miehestä, jota se epäilee iskun suunnittelijaksi.

Kenia on määrännyt öisen ulkonaliikkumiskiellon Somalian vastaisille alueilleen. Garissa sijaitsee lähellä Somalian rajaa.

Lähteet: Reuters, AFP, AP