1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Jet Time lentää normaalisti – "Tekninen erhe oli Finavian"

Tanskalaisen Jet Time -lentoyhtiön perutuksi ilmoitetut aamulennot aiheuttivat hämmennystä pitkänäperjantaina. Lennot oli syötetty järjestelmään kuukausia sitten ja ehditty sieltä jo poistaakin. Jostain syystä Finavian järjestelmä kuitenkin näytti lennot Egyptin Hurghadaan ja Gran Canarialle tänään peruttuina.

Kuva: Jet Time

Jet Timen toimitusjohtaja Klaus Ren sanoi Yle Uutisille, että tekninen virhe oli Finavian, ja Jet Time lentää kaikki lentonsa normaalisti. Mitään lentoja ei ole peruttu.

Lentoasemia hallinnoivan Finavian viestintäasiantuntija Markus Haapamäki kertoi aiemmin, että tanskalaisen lomalentoyhtiön aamulentoja ei ollut tänään perjantaina tarkoituskaan lentää.

Lennot oli Haapamäen mukaan syötetty tekniseen järjestelmään joskus aiemmin ja sittemmin ne oli sieltä poistettu. Jostain syystä järjestelmä kuitenkin näytti lennot Egyptin Hurghadaan ja Gran Canarialle tänään peruttuina, mikä hämmensi Finavian verkkosivuja seuranneita.  

Jet Timen toimitusjohtaja Klaus Ren sanoi Ylen uutisille, että kyseessä on Finavian erhe, mahdollisesti ohjelmoinnissa tapahtunut. Ren huomauttaa, että epätietoisia asiakkaita kentällä ei aamulla ollut, koska ei ollut peruttuja lentojakaan.

Toimitusjohtaja Ren on pahoillaan väärästä uutisoinnista mutta myöntää, että Jet Timen viime elokuussa päättynyt tilivuosi oli taloudellisesti vaikea ja yhtiö joutui mediamyräkkään.

– Tästä vuodesta tulee voitollinen. Kaikki on hyvin, ja lennot lennetään ajallaan, myös Suomen huomisaamuiset lähdöt, sanoo toimitusjohtaja.

Jet Timen lentoja on Suomessa käyttänyt lähinnä Finnmatkat, joka ehätti jo aiemmin kertomaan, ettei sen asiakkaiden lentoja ole peruttu.