Nordlys: Norjalainen poromies pelasti suomalaisen hiihtäjän

Norjalainen poromies on pelastanut suomalaisen hiihtoturistin, joka oli ollut ulkosalla neljä päivää. Asiasta kertoo Nordlys-lehti verkkosivuillaan.

Kotimaa
Tromssa talvella.
Risto Koskinen / Yle

Viime keskiviikkona Tromssan poliisi Norjassa sai ilmoituksen, että poromies on löytänyt sekavasti käyttäyneen naisen Aldovarrissa lähellä Suomen rajaa. Asiasta kertoo lehti Nordlys verkkosivuillaan. (siirryt toiseen palveluun)

Myöhemmin poromies löysi lähistöltä miehen, joka sanomalehti Nordlysin (siirryt toiseen palveluun) tietojen mukaan oli ollut ulkona useita päiviä. Lehden tietojen mukaan sekä nainen että mies olisivat suomalaisia.

Lehden mukaan mies lennätettiin Norjan Tromssaan hoitoon. Hän oli kylmettynyt, mutta elossa. Lehden tietojen mukaan mies on tehohoitopotilaana.

– Tila on vakava, mutta vakaa, kommentoi Marit Eine Earth Pohjois-Norjan yliopistollisesta sairaalasta Nordlysille perjantaina.

Lapin pelastuslaitos ei ole saanut hälytystä tehtävään, sillä tapaus sattui Norjan puolella lähellä Suomen rajaa.

Lapin poliisin kelkkapartio oli saanut tiedon tapahtuneesta keskiviikkona kello yhden maissa päivällä, mutta partio ei ollut mennyt perille kohteeseen. Norjan viranomaiset hoitivat pelastusoperaation.