Saksalaislehti: Lufthansa ei kertonut perämiehen masennuksesta ilmailuviranomaiselle

Saksan ilmailuviranomainen ei ole saanut tietoa Andreas Lubitzin masennuksesta, vaikka lääkärien pitäisi ohjata vaikeat sairastapaukset viranomaiselle, kirjoittaa Welt am Sonntag.

Ulkomaat
Germanwings koneturma etsinnät.
Pelastusmiehistöä työskentelemässä Germanwingsin turmakoneen putoamispaikalla 31. maaliskuuta.EPA/YVES MALENFER/DICOM/MINISTERE INTERIEUR

Saksan ilmailuviranomainen Luftfahrtbundesamt (LBA) sanoo, ettei sitä ollut informoitu Germanwingsin turmakoneen perämiehen Andreas Lubitzin masennuksesta. Asiasta kirjoittaa saksalaislehti Welt am Sonntag (siirryt toiseen palveluun).

150 ihmistä kuoli, kun Lubitzin ohjaama matkustajakone törmäsi vuorenrinteeseen Ranskan Alpeilla 24. maaliskuuta.

LBA:n mukaan sillä ei ollut ”minkäänlaista informaatiota lääketieteellisistä taustoista” ennen tutustumista asiakirjoihin Lufthansan lääketieteellisessä keskuksessa Frankfurtissa 27. maaliskuuta.

Welt am Sonntag uskoo tällä voivan olla seurauksia Lufthansan lääkäreille, jotka tutkivat Lubitzia vuosina 2009–2014.

Lehden mukaan ilmailualan lääkärien on pitänyt ohjata masennuksen kaltaiset vaikeat sairastapaukset ilmailuviranomaiselle huhtikuusta 2013 alkaen. Sen jälkeen lentoyhtiö on kuitenkin antanut vielä kaksi Lubitzia koskevaa soveltuvuustodistusta vuosina 2013 ja 2014.

Lisäksi Lubitzin lentolupakirjassa oli niin sanottu SIC-huomautus, joka lehden mukaan edellyttää lääkärin ottavan yhteyttä lentoluvan myöntävään viranomaiseen. Näin ei kuitenkaan ilmeisesti ollut tapahtunut.