Savisaar heräilee narkoosista, tila vakaa

Lääkärien mukaan Savisaaren sisäelinten toiminta on palautunut rajun bakteeritulehduksen aiheuttamista ongelmista.

Ulkomaat
Edgar Savisaar
Edgar SavisaarKimmo Mäntylä / Lehtikuva

Viron keskustapuolueen johtaja ja Tallinnan kaupunginjohtaja Edgar Savisaar on heräämässä asteittain narkoosista, jossa häntä on pidetty hengenvaarallisen bakteeritulehduksen vaatiman rankan hoidon vuoksi.

Tarton yliopistollisen sairaalan teho-osastolla hoidettavan Savisaaren tila on yhä vakava, mutta vakaa, kertoo keskustapuolue.

Täydellinen herääminen pitkästä narkoosista vie aikaa, mutta Savisaar on ollut jo useita päiviä tietoisessa tilassa ja puhunut läheistensä kanssa, puolue kertoo.

Niin sanottu lihansyöjäbakteeri on lääkärien mukaan hallinnassa ja potilas parantuu odotetulla tavalla. Tulehduksen aiheuttama elinten vajaatoiminta on pääosin korjaantunut, lääkärit kertovat. Munuaiset toimivat jälleen, eikä happilaitetta tarvita enää jatkuvasti.

Savisaar otettiin sairaalahoitoon noin kolme viikkoa sitten. Aluksi hänen luultiin sairastavan pahaa keuhkokuumetta, mutta oireet osoittautuivatkin streptokokkibakteerin aiheuttamiksi. Säären naarmusta alkanut raju tulehdus aiheutti verenmyrkytyksen ja tuhosi kudoksia, minkä vuoksi Savisaaren jalka jouduttiin amputoimaan polven yläpuolelta.