UPM:n toimitusjohtaja: Metsäteollisuuteen pidemmät työpäivät

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen haluaa Suomen metsäteollisuuteen pidemmät työpäivät. Pesonen sanoo Ylen aamu-tv:n haastattellussa, että pidemmät työpäivät parantaisivat metsäteollisuuden kilpailukykyä.

Aamu-tv
Jussi Pesonen.
Eduskuntavaalit lähestyvät ja monella on sanottava tuleville vallanpitäjille. Teollisuuden terveiset tuo metsäjätti UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen.

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesosen mukaan Suomen metsäteollisuudessa pitäisi tehdä pidempiä työpäiviä. Pidemmät työpäivät parantaisivat Pesosen mukaan metsäteollisuuden kilpailukykyä.

– Teemme metsäteollisuudessa vähemmän työtunteja vuodessa kuin Saksassa ja Pohjois-Amerikassa. Työpäiviä pitäisi pidentää puolesta tunnista tuntiin päivässä, Pesonen sanoo aamu-tv:n haastattelussa.

Työaikojen pidentämisen lisäksi kilpailukykyä voitaisiin Pesosen mukaan parantaa paikallisella sopimisella ja työrauhaa parantamalla.

– Viime viikolla jäänmurtajalakko aiheutti riskin viennin jatkumiselle. Milloin suomalainen ay-liike herää tähän? Lakkouhka johtaa suomalaisen paperiteollisuuden kilpailukyvyn heikkenemiseen.

Leikkauksia ja johdonmukaista verotusta

Suomen taloutta Pesonen tasapainottaisi leikkauksilla. Hänen mukaansa on tärkeää, että veropolitiikka on johdonmukaista. Vaikka yhteisöveron alennuksen dynaamisista vaikutuksista ei olekaan näyttöä, ei veroa Pesosen mukaan tulisi nostaa.

– Uskon, että dynaamisia vaikutuksia on. Olemme investoineet Kymin ja Lappeenrannan tehtaille olettaen, että verotus pysyy samalla tasolla. Teollisuus osallistuu verojen keräämiseen tilausten ja tuotannon kautta.

Pesosen mukaan UPM:llä menee hyvin, vaikka paperiteollisuutta onkin koeteltu. Hän uskoo yhtiön mahdollisuuksiin erityisesti bioteollisuuden saralla.